ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Валерій Коровій: «Потрібно 3-4 роки, щоб підняти систему утримання доріг на якісно новий рівень»

Дата: 23.05.2017 14:52
Кількість переглядів: 246

За словами голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, за підтримки Уряду цьогоріч області вдалося значно раніше розпочати роботи з ремонту доріг, аніж в попередні роки.

«Сьогодні триває ремонт дороги у напрямку Калинівки. Найближчим часом розпочнеться середньостроковий ремонт об’їзного автошляху з освітленням між вулицями Київська та Хмельницьке шосе, а також роботи з відновлення дороги Куна-Кунка. Ми залучили майже 70 млн. гривень за рахунок перевиконання митних платежів і розпочнемо ремонт досить важкої ділянки автошляху в напрямку Могилів-Подільського. Крім того, сьогодні опрацьовується концептуальний підхід і проектна частина дороги, яка проходить з Хмельницької області через Вінницю на Умань, - зазначив Валерій Коровій. – Для мене принципово важливо, що ми розпочали ці роботи у квітні, що наша дорожня служба підготувала проектно-кошторисну документацію майже на 2,5 млрд. гривень. Це те, чого не було минулого року. Принципово важливо й те, що ми бачимо нову техніку, нові технології, нових фахівців, які працюють, які дають роботу нашим людям, кар’єрам, підприємствам, що забезпечують транспортування вантажів. Це своєрідний мультиплікатор, який має дуже позитивний вплив».

Голова облдержадміністрації переконаний, що для того, аби підняти систему утримання доріг на якісно новий рівень, потрібно щонайменше 3-4 роки. «Все зробити, звичайно, не вдасться. Але те, що в такий непростий час ми проводимо цю роботу, має дуже важливе значення», - зауважив керівник області.

Зважаючи ж на те, що бюджетна децентралізація спрямувала потужні фінансові ресурси на базовий рівень (за два роки місцеві бюджети у Вінницькій області зросли з 3 до 6 млрд. гривень), сьогодні, за словами Валерія Коровія, відпрацьовуються також механізми для залучення на ремонти доріг на умовах співфінансування коштів громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь