ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Валерій Коровій прозвітував перед депутатами Вінниччини про здійснення облдержадміністрацією у 2015 році повноважень, делегованих обласною Радою

Дата: 01.07.2016 10:59
Кількість переглядів: 294

Фото без опису

30 червня, в ході чергової 7 сесії обласної Ради 7 скликання голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій представив депутатському корпусу регіону звіт про виконання облдержадміністрацією упродовж минулого року повноважень, делегованих їй обласною Радою.

Свою доповідь керівник ОДА побудував відповідно до визначених Стратегією розвитку Вінницької області до 2020 року шести основних пріоритетів. Однією з головних таких позицій, за словами Валерія Коровія, є забезпечення безпеки життєдіяльності населення області. «Цей пріоритет є базовим, і йому приділяється сьогодні дуже велика увага», – підкреслив голова ОДА.

Він відзначив, що завдяки високому рівню патріотизму громадян, ефективній роботі органів місцевого самоврядування, місцевих органів державної виконавчої влади та військових комісаріатів, Вінниччина єдина в Україні виконала всі шість хвиль мобілізації, за яких загалом було мобілізовано близько 6,5 тисяч вінничан. «Сьогодні ми проводимо комплексну роботу, пов’язану із залученням військовозобов’язаних громадян Вінниччини на військову службу за контрактом», - повідомив Валерій Коровій.

Голова обласної державної адміністрації також інформував, що упродовж минулого року та у першій половині поточного серйозна робота тривала і щодо комплексу заходів з територіальної оборони. «Це наша можлива реакція на виклики не лише військового характеру, а й на погіршення криміногенної ситуації, виникнення техногенних, природних катаклізмів, - зазначив керівник ОДА. - Ми провели 3 командно-штабні навчання із залученням мобілізованих громадян. І я можу говорити про те, що маємо достатній ресурс, щоб протягом 5-6 годин мобілізувати в рамках територіальної оборони до тисячі військовозобов’язаних. В цій частині наші дії спрямовані, в першу чергу, на гарантування безпеки жителям області».

За словами Валерія Коровія, за звітний період в регіоні додатково створено 12 військових комісаріатів, відтак є можливість відновлення повної облікової бази військовозобов’язаних громадян області.

Крім того, відзначив він, серйозну увагу в 2015 році приділено підрозділам Національної гвардії України – військовим частинам 3008 та 3028 «Ягуар», формуванню 59-ї бригади у місті Гайсин, підтримці Могилів-Подільського прикордонного загону та військово-клінічного санаторію.

Також голова ОДА повідомив, що торік на виконання доручення Кабінету Міністрів України облдержадміністрацією за кошти державного бюджету придбано квартири для 32 родин учасників АТО: 27 помешкань – сім’ям загиблих військовослужбовців, 2 – інвалідам І та ІІ групи і 3 – інвалідам, які втратили функціональні можливості кінцівок. «В поточному році ми ведемо перемовини з Урядом і очікуємо постанови КМУ, якою на область буде виділено 8 млн. гривень. Наше завдання – придбати ще 16 квартир для родин, які стоять на черзі», - зазначив Валерій Коровій.

У контексті питань безпекового характеру керівник облдержадміністрації інформував також про створення обласного центру допомоги учасникам АТО та зведення силами регіону, на виконання доручення КМУ, 9 опорних пунктів у Луганській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь