ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Валерій Коровій зайняв друге місце в рейтингу голів обласних державних адміністрацій України

Дата: 03.06.2015 09:49
Кількість переглядів: 260

Фото без опису

Тижневик «Ділова столиця» провів дослідження та зрівняв показники мирних регіонів України за перший квартал поточного року із двадцяти суспільно значущих критеріїв.

Аби не було приводів для звинувачень в упередженості рейтингу, який планується зробити регулярним, дослідження ґрунтуються тільки на даних офіційної статистики.
Дев'ять з двадцяти критеріїв характеризують зміни (у відсотках) в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Це динаміка середньомісячної зарплати, чисельності штатних працівників, будівельній, промисловій продукції, сільгоспвиробництва, реалізованих нефінансових послуг, експорту товарів і послуг, обороту роздрібної торгівлі, споживчих цін.
Ще шість критеріїв включають показники, віднесені до чисельності населення. Це коефіцієнти народжуваності і смертності, борги населення з оплати житлово-комунальних послуг і борги місцевих бюджетів перед організаціями, що надають ЖКП, загальна площа введеного в експлуатацію житла та освоєння капітальних інвестицій. Додатковий демографічний критерій, що характеризує також і рівень охорони здоров'я, - коефіцієнт смертності дітей віком до року (на тисячу народжених живими).
Решта чотири критерії являють собою показники, віднесені до загального числа штатних працівників підприємств, установ, організацій. Це середньомісячна зарплата працівника, заборгованість по зарплаті, яка припадає на одного працівника, процентні частки працівників, які перебували в неоплачуваних відпустках, і працівників, переведених з економічних причин на неповний робочий тиждень.
Всім регіонам по кожному критерію нараховувалися бали в залежності від зайнятих ними місць, потім підраховувалася сума балів за всіма критеріями - і по цій сумі ранжувались регіони, а разом з ними і їх керівники.
Тож, лідером першого кварталу став голова ОДА Волині Володимир Гунчик. Сумарний результат області - 80 балів
На другому місці голова облдержадміністації Вінниччини Валерій Коровій (75,5 бала).
Вінниччина зайняла лідируючі позиції по динаміці промисловості і сільського господарства і зберегла їх за підсумками чотирьох місяців. Промислове зростання склало 14,9% в першому кварталі і 14% у січні-квітні. Зокрема, порівняно з січнем-квітнем попереднього року на 68,4% зросло виробництво електроенергії, на 52,3% - м'яса птиці, на 40% - солодкого печива і вафель, на 30,8% - цукрових кондитерських виробів.
Збільшення сільгоспвиробництва склало в січні-березні 13,9%, у січні-квітні - 12,2%. Проте надалі цифри по сільському господарству можуть погіршитися. За даними облстату, на початок травня площа посівів ярих культур була на 17,8% менше, ніж рік тому.
Також Вінниччина відзначилася найнижчим зростанням споживчих цін, посіла третє місце серед регіонів з найменшим падінням реальної зарплати і четверте - з найменшою заборгованістю населення з оплати ЖКП у перерахунку на одного жителя. Крім того, область третя по динаміці експорту та четверта за динамікою будівництва і сфери нефінансових послуг. Якщо Валерій Коровій не розгубить наявні досягнення, у нього будуть високі шанси піднятися на верхню сходинку рейтингу.
Лише на півбала відстав від свого вінницького колеги голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук.Четверте місце у голови Чернівецької ОДА Олександра Фіщука (59 балів). Голова ОДА Тернопільщини Степан Барна набрав 44 бали і п'яте місце в рейтингу.
Для довідки:
Без окупованих АР Крим та м. Севастополя і частково окупованих Донецької та Луганської областей. Розрахунки проводилися, виходячи з даних Держстату України. По кожному показнику 23 регіони отримували бали відповідно до своїх результатами: +11 за найкращий результат, +10 за наступний і т. д. до -11 за найгірший результат. Якщо кілька регіонів мали по якимось критерієм однаковий результат, їм приписувався середній бал відповідних місць, наприклад: якщо два регіони ділили перші два місця за певним критерієм, вони отримували по +10,5 бала. Місце в інтегральному рейтингу визначалося за сумою балів за всіма критеріями 20.
Опубліковано у тижневику "Деловая столица" від 1 червня 2015 (№22 / 732).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь