ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбувся навчально-тренувальний збір щодо відпрацювання дій в надзвичайних ситуаціях осінньо-зимового періоду

Дата: 23.10.2013 10:23
Кількість переглядів: 302

Фото без опису

На виконання протокольного рішення КМУ від 26.09.2013 року №56, доручення Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула від 30.09.2013 року №38508/0/1-13, доручення першого заступника Голови ДСНС України від 26.09.2013 року №27-1/1714 22 жовтня у м. Тульчин відбувся навчально-тренувальний збір з керівним складом органів управління та сил цивільного захисту ланки територіальної підсистеми Тульчинського району Вінницької обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо організації управління та відпрацювання дій при загрозі або виникненні надзвичайних ситуацій і подій, характерних для осінньо-зимового періоду. Були обговорені питання мінімізації наслідків від можливих надзвичайних ситуацій; підтримання постійної готовності сил і засобів до оперативного реагування і забезпечення сталого функціонування систем життєзабезпечення населення, руху автомобільного та комунального транспорту (у першу чергу пасажирських перевезень); стабільної роботи державних та комунальних установ, закладів освіти та охорони здоров’я тощо.
Метою засідання було окреслення кола завдань щодо підвищення готовності органів управління і сил цивільного захисту до дій за призначенням в умовах осінньо-зимового періоду; формування єдиного підходу до вирішення питань взаємного інформування про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій та залучення наявних сил та засобів аварійно-відновлювальних формувань районних служб цивільного захисту та підприємств; планування основних завдань та заходів для запобігання та мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій; визначення ключових проблем забезпечення функціонування системи управління цивільного захисту та виконання основних завдань з ліквідації надзвичайних ситуацій. Все це в свою чергу, дасть змогу злагоджено та оперативно реагувати на надзвичайні події чи ситуації та мінімізувати загрозу населенню Тульчинського району.
Продовженням навчально-тренувального збору стало практичне відпрацювання. Були відпрацьовані дії щодо ліквідації наслідків вибуху газу у багатоповерховому будинку із залученням техніки відповідних служб цивільного захисту. Співробітники ДПРЧ-14 м.Тульчин провели рятувальні роботи та ліквідували пожежу, провели розбирання завалів будівельних конструкцій та пошук постраждалих, працівники газової служби проводили заходи з ліквідації витоку газу, а медична бригада продемонструвала надання невідкладної допомоги мешканцям постраждалого будинку.
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь