ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відкриття музею «Пам’ять Чорнобиля»

Дата: 26.04.2016 10:54
Кількість переглядів: 334

25 квітня 2016 року, після тематичних районних заходів у Тульчинській ДМШ з нагоди 30-річчя Чорнобильської катастрофи, учасники зібрання пішою ходою прийшли до пам’ятника героям і жертвам Чорнобиля «Пам’ять, сум – Чорнобиль». Відбулося покладання квітів та поминальна служба, яку відправив о.Роман (Рудаков)(УПЦ).

В цей же день відбулося урочисте відкриття музею «Пам’ять Чорнобиля», розташованого на території Тульчинської державної пожежно-рятувальної частини № 14. В заході взяли участь представники виконавчої влади і місцевого самоврядування, ліквідатори аварії на ЧАЕС, чорнобильці, громадські активісти, молодь, рятувальники, тобто – всі бажаючі. Голова районної громадської організації «Ліквідатори Чорнобиля», ініціатор і активний учасник створення музею Василь Грубий розповів про Чорнобильську катастрофу та історію створення експозиції, закликав до співпраці, збору матеріалів та спогадів. Науковий працівник Тульчинського краєзнавчого музею Галина Луценко наголосила на унікальності такого музею на Вінниччині, подякувала всім благодійникам, хто допоміг у цій благородній справі.

Червону стрічку на вході перерізали голова районної ради Олексій Авраменко і перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Побережник. О.Авраменко подякував чорнобильцям-ліквідаторам за порятунок країни від атомної біди. Отець Роман подарував музею ікону Святих Отців Києвопечерських і Архієрейську грамоту. Перша офіційна екскурсія була цікавою і змістовною. Музей чекає на своїх відвідувачів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь