ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відображаємо суми військового збору і податку з процентів за ІІІ квартал п.р. у оновленому Податковому розрахунку за формою 1 ДФ

Дата: 21.10.2014 12:04
Кількість переглядів: 264

Фото без опису

Нововведеннями внесеними до Податкового кодексу України передбачено, що з 01.08.2014 року, податковий агент (банк, кредитна спілка) при нарахуванні на користь платника податку процентів, зазначених у підпункті 170.4.1 ПКУ, повинен утримати податок на доходи фізичних осіб і відобразити у Податковому розрахунку за формою №1ДФ загальну суму нарахованих у звітному періоді доходів та загальну суму утриманого з них податку.
Окрім того, з 03.08.2014 року запроваджено військовий збір, утримані суми якого підлягають обов’язковому відображенню в формі 1ДФ уже за результатами Ш кварталу 2014 року.
На сьогодні Державною фіскальною службою України розроблено та направлено до Міністерства фінансів України проект форми податкового розрахунку, який передбачає відображення податковим агентом загальної суми доходу, з якого утримано військовий збір або податок на доходи за нараховані проценти за звітний період, без відображення персоніфікованих даних фізичних осіб, які отримували такі доходи.
До набрання чинності нової форми Податкового розрахунку №1ДФ, така звітність буде прийматися за формою, яка затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 21 січня 2014 року № 49.
Однак, після прийняття нової форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма №1ДФ), податкові агенти зобов’язані будуть за новою формою подати новий звітний (уточнюючий) податковий розрахунок за ІІІ квартал 2014 року. При цьому, будуть заповнюватися лише загальні суми нарахованих у звітному періоді доходів у вигляді процентів та доходів, із яких утримується військовий збір, і загальну суму утриманого з них податку. У зв’язку з тим, що вимога подання уточнюючого розрахунку виникла не з вини податкового агента, то штрафні санкції згідно з п. 119.2 ПКУ, застосовуватися не будуть.
За інформацією Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області звітують за формою 1 ДФ більше 19 тисяч платників Вінниччини, серед яких майже 52 відсотки - юридичні особи, а інша частина – суб’єкти підприємницької діяльності – фізичні особи.
Наразі нагадаємо, що граничним терміном подання Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма №1ДФ) за ІІІ квартал є 10 листопада 2014 року.
Додамо, що ознайомитись з проектом наказу можна за посиланням: sfs.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2014-rik/63315.html

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь