ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

Дата: 28.07.2017 10:21
Кількість переглядів: 231

Фото без опису

У 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних націй було проголошено - 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми з метою консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які постраждали від торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.
Боротьба з торгівлею людьми визначена одним з пріоритетних напрямків роботи Уряду України у сфері захисту прав людини. Одним із завдань є формування розуміння того, що людська гідність, права людини є найвищою цінністю, а також попередження та формування нетерпимої поведінки, нульової толерантності до будь- яких форм експлуатації людини.
Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має, як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини. Будь-яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Жінки та чоловіки стають жертвами сексуальної та трудової експлуатації. Дітей змушують красти, жебракувати, використовують для проституції, виготовлення порнографічної продукції, та навіть використовують з метою вилучення органів. Для злочинців – це величезні гроші, а для людини – страждання, зруйновані сім`ї, втрачене здоров`я і навіть життя…
Людина, яка постраждала від торгівлі людьми, звернувшись до структурних підрозділів районної державної адмінфстрації, має право на отримання відповідного соціального статусу, і це дає їй можливість отримати одноразову матеріальну допомогу, а також отримати повний спектр допомоги медичної, правової, соціальної. Ця допомога надається відповідно до оцінки потреб кожної конкретної людини.
Відповідно до ст. 22 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, Закону України “Про протидію торгівлі людьми”, Порядку встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2012 року № 417, Порядку взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2012 року № 783, з метою попередження торгівлі людьми та організації надання ефективної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, розпорядженням голови Тульчинської райдержадміністрації визначено відповідальний підрозділ за здійснення діяльності із проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, - управління соціального захисту населення райдержадміністрації.
З метою отримання додаткової інформації прохання звертатися - м.Тульчин, вул.Миколи Леонтовича, 1, каб. 407 та за тел. 2 - 24 - 56. Національна «Гаряча лінія» з протидії людьми та консультування мігрантів
- 0 800 505 501, - 527 безкоштовно для абонентів (Київстар, МТС, Life).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь