ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вінничани взяли участь в першому аукціоні творчих робіт дітей з особливими потребами, що проходив у виставковому центрі «Мистецький Арсенал»

Дата: 25.12.2013 14:54
Кількість переглядів: 326

Фото без опису

У Києві минулими вихідними пройшла виставка-аукціон, кошти від якої підуть на створення відділення денного догляду за дітьми-інвалідами в Білій Церкві. Міністр соціальної політики Наталія Королевська, відкриваючи виставку, зазначила, що проведення подібного заходу в День Святого Миколая дуже символічне, оскільки це свято символізує любов і увагу до дітей.
Вінничани з обмеженими можливостями презентували на виставку-аукціон свої творчі роботи, що ілюструють роль мистецтва в подоланні труднощів, фізичних та розумових обмежень. Завдяки заняттям мистецтвом, яке займає значну кількість часу вихованців та приносить їм задоволення, вони створюють чудові роботи. Можливість займатися улюбленою справою дає змогу дітям-інвалідам поринути у творчість та хоча б на деякий час забути про свої фізичні вади та душевні переживання.
У Всеукраїнському аукціоні взяли участь вихованці 4 класу Стрижавського дитячого будинку-інтернату з колективною роботою «Вежа». Інвалід П групи Михайло Михайлець, що проживає у Вінницькому будинку-інтернаті геріатричного профілю, презентував роботу «Серце», а Валерій Баліцький, який мешкає у Вороновицькому психоневрологічному інтернаті - вишиту картину «Ангел».
У виставці також візьмуть участь роботи Петербургської Ольги, інваліда ІІ групи вихованки Жмеринського психоневрологічного інтернату (панно «Гвоздики») та
Мартинової Оксани, інваліда з дитинства П групи, підопічної молодіжного відділення Плисківського дитячого будинку-інтернату (картина у техніці квілінгу «Жар-птиця»)
«Сьогодні ми з нашим партнером – Благодійним фондом «Мистецький Арсенал» - провели першу виставку-аукціон творчих робіт підопічних будинків-інтернатів для людей з особливими потребами «Подаруй дитині диво!». Виручені від аукціону кошти підуть на відкриття відділення денного догляду за дітками-інвалідами в Білій Церкві, організованого в рамках соціальних ініціатив Президента України», - повідомила Наталія Королевська
Такі відділення – своєрідні "дитячі садки", де діти з особливими потребами можуть навчатися і проходити реабілітацію в денний час. На сьогодні на базі 79 установ сфери управління Мінсоцполітики вже діють подібні денні відділення. Перебування дітей з інвалідністю в таких групах дає можливість їхнім батькам працювати.
У подальшому проведення таких виставок-аукціонів стане традицією. Придбання робіт людей з інвалідністю стимулює їх до творчості, а творчість для таких людей – це часто сенс життя і одна з небагатьох можливостей реалізувати себе, відчути себе частиною суспільства.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь