ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вінниччина готова прийняти чергову хвилю вимушених переселенців із зони бойових дій на Сході

Дата: 06.02.2015 14:33
Кількість переглядів: 268

Увечері 5 лютого на вінницькому залізничному вокзалі працівники ДСНС в області зустрічали родину Дмитра Клименка із Попасної, що на Луганщині. Разом з ним, як вимушені, переселенці, на Вінниччину прибули дружина Маргарита з мамою та чотирма маленькими дітьми.
Родина наважилась покинути рідну домівку, коли в місті залишатись стало небезпечно : «Наш будинок був іще цілий, коли ми виїхали,- розповіла бабуся Тетяна Абдєєва,- але стало зрозуміло, що треба рятувати дітей. Було дуже страшно».
Вона розповіла журналістам, як ще 1 лютого виїхали з Попасної, коли
почались вибухи: «Планували від’їзд на понеділок, але поїхали раніше, в неділю. А в понеділок дізнались, що там вже все було обстріляне. Загинула моя сусідка. В її будинок потрапив снаряд. Повантажились за списками в автобус, приїхали в Лисичанськ. Поселили нас в покинутий будинок без опалення. Діти сильно мерзли. Потім зять Дмитро телефоном зв’язався з рятувальниками і нам допомогли - поселили в актовий зал, обігріли. Добрі люди в Лисичанську нагодували діток. Двійнятам усього по два з половиною роки, дівчинці 6, найстаршому хлопчику 11». Вимушених переселенців в приміщенні вокзалу зустріла бригада мобільної групи вінницьких рятувальників. З дітьми одразу почала працювати психолог. Родина залишилась на ніч в кімнаті відпочинку на вокзалі в комфортабельних умовах.
«Ми трішки побудемо у вас, бо у нас – війна і стріляють»,- так пояснює причину свого переїзду шестирічна Лерочка. Стомлена дорогою і змучена усім пережитим дитина, спочатку закривалась рученятами навіть від спалаху камер, але, відчувши себе у безпеці, навіть почала усміхатись.
Через місяць Клименки планують їхати в Молдову до родичів, у Вінниці оформлятимуть документи: збиратимуть, ті яких не вистачає для виїзду закордон. У Молдові їх чекає рідня.
« Роботу у Вінниці я не знайду,- роздумує вголос Дмитро Клименко, – півроку назад в мене було поранення. Коли йшов з магазину, мені в ногу потрапив осколок міни. Треба операцію робити. Тому хочемо їхати в Молдову».
Із вдячністю згадує батько чисельного сімейства, як допоміг йому лікувати поранення лікар Андрій із батальйону «Вінниця».
Вінниччина готова надати допомогу ще кільком сотням переселенців із Донецької та Луганської областей, звідки зараз масово евакуюють мирне населення.
Днями голова ОДА Анатолій Олійник дав завдання усім головам райдержадміністрацій вишукати резервні приміщення, де можна було б розмістити людей, які прибуватимуть із зони бойових дій.
«Можливо нам доведеться прийняти і до тисячі вимушених переселенців зі Сходу,- зауважив він у своєму виступі на сесії обласної Ради 3 лютого,- ми маємо бути до цього готові»

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь