ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вінниччину відвідав Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко

Дата: 16.02.2015 15:58
Кількість переглядів: 270

Фото без опису

14 лютого до Вінницької області з робочим візитом прибув Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко. У рамках поїздки урядовець провів зустріч із сільгоспвиробниками області, інформувавши аграріїв про особливості розвитку АПК в сучасних умовах.
У нараді також взяли участь голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник, голова обласної Ради Сергій Свитко, заступники голів райдержадміністрацій з питань АПК та начальники районних управлінь відповідного профілю, голови сільських та селищних рад, а також керівники обласних організацій агропромислового спрямування.
Розпочинаючи засідання, Олексій Павленко відзначив, що Вінниччина має досить позитивну динаміку розвитку аграрного сектору та посідає сьогодні І місце в Україні за обсягами сільгоспвиробництва і третю позицію за рівнем їх зростання. Відтак інформував про стратегічні напрями розвитку аграрного сектору держави та заходи, що вживає Міністерство задля їх реалізації.
Серед основних таких пріоритетів, за словами урядовця, є дерегуляція, підтримка малого та середнього бізнесу, земельна реформа, продовольча безпека та вихід української сільгосппродукції на європейські ринки.
«Ми маємо пройти досить непростий шлях, пов'язаний із трансформацією нашого законодавства, щоб мати можливість відкривати європейські кордони для нашої продукції, - зауважив Міністр. – Минулого року нам вдалося це зробити по курятині та яйцях. У цьому ж році хочемо відкрити європейський ринок для молочної продукції. Знаю, що на Вінниччині є гарні приклади будівництва молочних ферм, які відповідають європейським стандартам».
За словами Олексія Павленка, загальна картина в аграрній сфері України на сьогодні досить непогана. «Агробізнес – єдиний сектор, який показує серйозне зростання з року в рік. Це перша позиція в експортній складовій. І галузь, яка залишається прибутковою та дуже цікавою для інвесторів», - підкреслив урядовець.
Як зазначив Міністр агропролітики, у минулому році держава мала рекордний урожай – 63,8 млн. тонн і в поточному маркетинговому році йде на рекордні цифри по експорту –37 млн. тонн зернових. А тому стратегічною ціллю на наступні 3 роки визначено вихід на 100 млн. тонн виробництва. Допомогти у цьому, на переконання Олексія Павленка, зможе реалізація окремих галузевих програм та залучення донорської допомоги у перспективні проекти аграрного спрямування.
У ході засідання урядовець торкнувся також проблем і перспектив розвитку спиртової галузі та питань мобілізації фахівців агропромислового комплексу. Затим у форматі запитання-відповідь обговорив з учасниками наради проблемні позиції, що виникають у процесі сільськогосподарської діяльності.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь