ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вінницька область входить у трійку регіонів, які найкраще підготовлені до опалювального сезону

Дата: 16.10.2015 11:23
Кількість переглядів: 288

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання антикризового енергетичного штабу, яке проходило у селекторному режимі 15 жовтня, назвав Вінниччину серед регіонів, які входять в опалювальний сезон 2015-2016 років найбільш підготовленими.
У Вінницькій студії Укртелекому були присутні: голова облдержадміністрації Валерій Коровій,заступник голови ОДА Василь Броварник, директори департаментів облдержадміністрації, керівники тепло - та енергопостачальних підприємств і організацій, міські голови міст обласного значення, представники ЗМІ.
Коментуючи журналістам ситуацію на Вінниччині, Валерій Коровій підкреслив, що область одна із перших в державі розпочала опалювальний сезон із найкращими показниками готовності: «Об’єктивним чинником є те,що ритмічна робота системи органів державного казначейства, на відміну від минулорічної ситуації, дозволила забезпечити виконання усіх планових завдань. Тож сьогодні область повністю увійшла в опалювальний сезон. Житловий сектор підключений до палення на 99%, стосовно об’єктів соціальної сфери: там,де зроблені заявки – підключено 100%. Дещо нижчі показники в Могилів- Подільському районі,що об’єктивно зумовлено вищими температурними параметрами ».
Голова облдержадміністрації також зазначив, що в результаті заходів з енергозбереження за 9 місяців поточного року, проти такого ж минулорічного періоду, в області зменшено рівень споживання природного газу на 17,6% , в тому числі: у промисловості – на 28,4%, у бюджетній сфері - на 34,4%, на потреби населення – на 15,6%.
Всього економія складає -102676,158 тис.м.куб.
Арсеній Яценюк доручив керівникам облдержадміністрацій та органів місцевої влади провести зустрічі з представниками теплопостачальних підприємств стосовно необхідності надання громадянам якісних послуг: «Люди будуть платити в тому випадку, якщо є якість наданої послуги».
Водночас Глава Уряду наголосив, що «не можна давати можливість підприємствам теплокомуненерго просто заробляти на тому, щоби незалежно від температури в атмосфері палити газ, а потім вартість цього газу виставляти в платіжки для громадян. Має бути простий зв'язок: чим вища температура на вулиці, тим менша температура теплоносія. Чим нижча температура на вулиці, тим температура теплоносія вища», - підкреслив Арсеній Яценюк, зазначивши, що це передбачено у відповідних актах Уряду.
Він підкреслив, що сьогодні Урядом зроблено все для накопичення достатнього фінансового ресурсу, аби забезпечити Україну необхідним газом і виробленою електричною енергією: «Сподіваюся, що той фінансовий ресурс, який ми накопичили, дасть можливість нам закупити необхідну кількість газу і пройти зиму».
Глава Уряду наголосив, що складною є ситуація з забезпеченням вугіллям: «Ми втратили 85 шахт, і ситуація по вугіллю залишається складною».
Уряду вдалося налагодити постачання вугілля, підкреслив Арсеній Яценюк, «в першу чергу завдяки приватному сектору, з яким ми дуже тісно співпрацюємо, і завдяки зусиллям Мінінфраструктури, Міністерства оборони і Служби безпеки: «Але на даний момент цього недостатньо. Це показники кращі, ніж були в минулому році, і нам треба ще дуже багато працювати для того, щоби забезпечити необхідні резерви вугілля».

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь