ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вітання керівництва області з з Днем хрещення Київської Русі та Днем світлої пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира Великого

Дата: 28.07.2015 15:02
Кількість переглядів: 717


Шановні вінничани !


Щиро вітаємо вас з Днем хрещення Київської Русі та Днем світлої пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира Великого!

Цьогорічне святкування Хрещення Київської Русі є особливим, адже у цей день ми вшановуємо 1000-років з Дня успіння Святого рівноапостольного великого князя Володимира. Його внесок в історію нашої держави та нашого народу важко переоцінити. Навіть сьогодні спадщина святого Володимира значною мірою визначає розвиток нашої держави.

Князь Володимир Великий вміло та мудро правив своєю державою понад тридцять років, успішно втілюючи в життя глибокі адміністративно-територіальні, військові, судові, освітні реформи.

Доленосним його рішенням стало прийняття християнства як державної релігії. Воно докорінно змінило не тільки світогляд князя та його особисте життя, але й спричинило фундаментальні зміни в житті усього давньоруського суспільства, вивело Київську Русь на новий цивілізаційний рівень, визначивши її місце у колі могутніх християнських держав.

Осягаючи динамічний шлях історії, перед нами постає незрівнянна особистість: державного діяча, полководця, творця нової "золотої доби" в нашій історії. Його Європейський вибір визначив майбутню долю всієї Східної Європи і сучасної України.

Сьогодні, як ніколи, нам потрібен мир та єдність. І саме князь Володимир своїм життям і діяльністю вказує нам на приклад взаєморозуміння та злагоди, послідовності та цілеспрямованості.

Ми сподіваємося та віримо, що його життєвий подвиг стане справжнім зразком для наслідування нашими сучасниками, особливо його зусилля в об’єднанні суспільства та зміцненні його духовно-моральних засад, у проведенні фундаментальних реформ і перетворень.

Щиро вдячні усім представникам обласної Ради церков та релігійних організацій за міжконфесійний мир та злагоду в області, за розуміння, ваші молитви та вагому підтримку у цей складний для держави час. Вам вдається мудро і виважено спрямовувати свою діяльність на розбудову Церкви, відродження духовності української нації, збереження моральних цінностей, інституту сім’ї, виховання дітей та молоді, вирішення великої низки важливих питань.

У цей святковий день бажаємо усім нашим землякам щедрої Божої благодаті, духовної наснаги, міцного здоров’я та довголіття!

Ми віримо, що святий рівноапостольний князь Володимир Великий дарує нам свою молитовну допомогу для утвердження миру в наших душах, сім’ях та на рідній Україні!

Голова обласної
державної адміністрації
Валерій Коровій
Голова обласної
Ради
Сергій Свитко

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь