ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Визначено переможців конкурсу мікрогрантових проектів «Село: кроки до розвитку»

Дата: 16.08.2017 14:56
Кількість переглядів: 265

Конкурс ініціатив, організований ПАТ «Миронівський хлібопродукт» у співпраці з обласною державною адміністрацією, добіг кінця. І вже сьогодні, 16 серпня, відбулося урочисте нагородження його переможців.Проект, спрямований на стимулювання соціальної активності сільських громад та підтримку реалізації кращих ініціатив громадян щодо економічної самоорганізації сільських мешканців, охопив села Бершадського, Гайсинського, Немирівського, Тростянецького та Тульчинського районів.

Із представлених на розгляд бізнес-планів експертна комісія обрала 20 переможців. Тематика відібраних проектів найрізноманітніша: від збору і збуту лікарських рослин, організації тепличних та фермерських господарств до облаштування парку відпочинку та будівництва мікроГЕС. На втілення власних ініціатив для кожного з 20 авторів проектів «Миронівський хлібопродукт» передбачив гранти у сумі 40 тисяч гривень.

Активних та креативних вінничан із перемогою у конкурсі вітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, народний депутат України Микола Кучер, директор департаменту зв’язків з громадськістю і корпоративної соціальної відповідальності ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Альона Кузьменко та голова правління спілки підприємців «Стіна» Олександр Печалін.

«Ми маємо стратегічну співпрацю з «Миронівським хлібопродуктом», - зазначив у вітальному слові голова облдержадміністрації Валерій Коровій. – Це проект, який створив навколо міста Ладижин 3,8 тисяч нових робочих місць і де сьогодні розпочато будівництво потужного біогазового комплексу. І по суті, він протягом 20-30 років буде визначати загальний вектор розвитку всієї південно-східної частини Вінницької області, в тому числі формувати конкурентне середовище в сфері аграрного бізнесу».

Очільник регіону акцентував увагу на важливості підтримки розвитку малого і середнього бізнесу, підкресливши, що реалізація великих проектів через мультиплікатор створює біля себе від 5 до 10 нових робочих місць в сфері підприємництва. «Це як обслуговуюча діяльність, логістика, надання відповідних послуг, так і реалізація креативних можливостей населення, яке проживає на відповідній території, - зауважив керівник Вінниччини. - Дуже важливо, що ми сьогодні показуємо: у цьому сегменті ведення малого бізнесу є дуже багато ніш, де люди можуть працювати».

Валерій Коровій відзначив різноманітність та креативність представлених на конкурс проектів. А водночас наголосив, що обласна влада має багато амбітних планів щодо підтримки малого бізнесу.

«Ми хочемо відпрацьовувати нові інструменти по стимулюванню розвитку малого бізнесу. Сьогодні працюємо із міжнародною фінансовою корпорацією, яка по лінії Світового банку буде реалізовувати комплекс проектних рішень у цій частині. Це також співпраця з ПРООН/ЄС, що фінансуватиме проекти. Можливо, ви чули, що Євросоюз по відношенню до України розробляє своєрідний «план Маршалла», який буде спрямований на стимулювання розвитку малого і середнього бізнесу, і в першу чергу – підтримку й пошук креативних людей, які реалізують власну справу і створюють біля себе робочі місця», - підкреслив голова облдержадміністрації. Відтак привітав переможців конкурсу та подякував представникам «Миронівського хлібопродукту» за реалізацію проекту.

Народний депутат України Микола Кучер, у свою чергу, зазначив: «Будь-яка перемога – це результат праці. Хочу, щоб і в вашій роботі були послідовники, які вміють, знають, як і хочуть рости».

Він також підкреслив, що сьогодні великий бізнес надає суттєву підтримку бізнесу малому. «Ми сьогодні розуміємо, що повинні підтримувати один одного, якщо хочемо, щоб розвивалася країна, розвивалась економіка. І насправді цей проект «Миронівського хлібопродукту» геніальний, тому що дає людині можливість спробувати свої сили», - зауважив Микола Кучер.

По завершенню вступної частини відбулася церемонія нагородження переможців. Авторам проектів, визнаних кращими, директор департаменту зв’язків з громадськістю і корпоративної соціальної відповідальності ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Альона Кузьменко вручила сертифікати на отримання гранту у розмірі 40 тисяч гривень кожен.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь