ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Власники земельних ділянок є платниками земельного податку

Дата: 27.04.2016 12:03
Кількість переглядів: 255

Фото без опису

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ, нагадує власникам земельних ділянок, що земельні відносини в Україні регулюються Земельним кодексом України, а справляння плати за землю - Податковим кодексом.

Платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, об'єктами оподаткування є земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності.

Для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Нарахування фізичним особам сум податку проводиться контролюючим органом, який видає платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення.

При переході права власності на будівлю, споруду (їх частину) податок за земельні ділянки, на яких розташовані такі будівлі, споруди (їх частини), з урахуванням прибудинкової території сплачується на загальних підставах з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

Встановлено, що за земельну ділянку, на якій розташована будівля, що перебуває у користуванні кількох фізичних осіб, податок нараховується кожному з них пропорційно тій частині площі будівлі, що знаходиться в їх користуванні, з урахуванням прибудинкової території.

Земельний податок громадяни сплачують у відділенні банку або в сільській раді за місцем розташування земельної ділянки. Плата за землю вноситься протягом 60 днів з дня вручення зазначеного повідомлення-рішення.

Якщо фізична особа не одержала податкове повідомлення-рішення, вона може самостійно звернутися до податкової інспекції за місцем розташування земельної ділянки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь