ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Волинь запрошує митців на фестиваль!

Дата: 05.09.2017 09:54
Кількість переглядів: 238

Волинська обласна і міська ради розпочинають активну інформаційну роботу по відновленню проведення у місті Луцьку фестивалю авторської пісні і співаної поезії "ОБЕРІГ". До слова, перший "ОБЕРІГ" відбувся ще у 1989 р. Його ініціаторами були : Василь Ворон, Олексій Левченко, Ігор Криса, Олег Покальчук. Перший "ОБЕРІГ" зібрав 30 учасників, другий-близько 100. На "ОБЕРІГ 91" записалось майже двісті учасників, тому дирекція фестивалю проводила відбір претендентів з попереднім прослуховуванням пісень.

Саме "ОБЕРІГ" відкрив Україні Ольгу Богомолець, Марійку Бурмаку, Олега та Юрія Покальчуків, Сергія Шишкіна, Василя Жданкіна, Вячеслава Хурсенка, сестер Тельнюк, Всеволода Стеблюка, Станіслава Щербатих ("Тризубого Стаса"), Зою Слободян, Сергія Мороза, Андрія Панчишина, Наталку Криничанку, Віктора Царана, Юрія Поліщука, Лесю Горову та багатьох інших. Це був час потужного початку національного і культурного відродження. Як свого часу впала бетонна Берлінська стіна між двома світами, так і українці "ОБЕРЕГОМ" розвалили уявну, але таку міцну завісу страху радянського тоталітаризму.

Практично схожа ситуація в нашій країні і зараз. Російська агресія на Сході виставила перед громадянським суспільством та Українською державою нові виклики. Поза сумнівом, ПІСНЯ в такий час може бути набагато потужнішою зброєю, ніж "гради і смерчі". У 2016 році Волинська обласна рада прийняла рішення відродити фестиваль початку 90-х років, який став ковтком свіжого повітря для всієї України.

Волиняни гостинно запрошують до участі у конкурсі молодих виконавців (від 16 років) з творами на власні україномовні тексти (авторська пісня) та виконавців, що мають музичні твори на вірші українських поетів чи інтерпретації народних пісень (співана поезія). Детально про фестиваль на сайті Волинського обласного науково-методичного центру культури ( htth://www.nmck-volyn.com.ua).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь