ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як отримати податкову соціальну пільгу

Дата: 11.02.2016 09:51
Кількість переглядів: 314

Фото без опису

Податкова соціальна пільга (ПСП) починає застосовуватися до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати з дня отримання роботодавцем заяви платника податку про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право. Роботодавець відображає у податковій звітності всі випадки застосування або незастосування податкової соціальної пільги згідно з отриманими від платника заяви про застосування пільги, або про відмову від такої пільги.
Таким чином, нормами Податкового кодексу не передбачено щорічне подання заяви про застосування податкової соціальної пільги.
При цьому, якщо у платника податку виникає право на застосування пільги з інших підстав, ніж зазначені у попередній заяві, то такий платник повинен подати заяву з відповідними документами, що підтверджують таке право.
При застосуванні ПСП слід враховувати те що:
- пільга надається винятково за одним місцем роботи за вибором платника податку;
- також встановлено обмеження щодо розміру доходу для надання пільги, розмір якого не перевищує місячного доходу в сумі з 01.01.2016р. - 1930,00 грн.
Звичайна податкова соціальна пільга протягом 2016 р. дорівнює - 689,00 грн. У розмірі, що дорівнює 150 % суми ПСП отримує:
а) платник податку який є одинокою матір'ю (батьком), вдовою (вдівцем) або опікуном, піклувальником - у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років;
б) утримує дитину-інваліда - у розрахунку на кожну таку дитину віком до 18 років;
в) є особою, віднесеною законом до першої або другої категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, включаючи осіб, нагороджених грамотами Президії Верховної Ради УРСР у зв'язку з їх участю в ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи;
г) хто являється учнем, студентом, аспірантом, ординатором, ад'юнктом;
ґ) є інвалідом I або II групи, у тому числі з дитинства, крім інвалідів, що утримують дитину-інваліда;
д) є особою, якій присуджено довічну стипендію як громадянину, що зазнав переслідувань за правозахисну діяльність, включаючи журналістів;
е) є учасником бойових дій на території інших країн у період після Другої світової війни, на якого поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", крім осіб, визначених у підпункті «б» підпункту 169.1.4 пункту 169.1. статті 169 Податкового кодексу України..
ПСП застосовується як і в місяці прийому на роботу, так і в місяці при звільненні працівника .

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь