ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як у формі № 1ДФ відобразити доходи від оренди рухомого майна

Дата: 04.04.2017 15:27
Кількість переглядів: 302

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ нагадує суб»єктам підприємництва про необхідність подачі до 9 травня 2017 року податкову звітність по формі 1-ДФ-про отримані доходи та сплачені суми ПДФО та військового збору за 1 квартал 2017 року.

Рухомими речами (майном) є речі (майно), які можна вільно переміщувати в просторі. Детальніше визначення рухомого майна наведено в п. 3 Нацстандарту № 1 «Загальні засади оцінки майна і майнових прав», затвердженого постановою КМУ від 10.09.2003 р. № 1440. А саме: рухоме майно — це матеріальні об’єкти, які можуть бути переміщені без заподіяння їм шкоди. До рухомого майна належить майно в матеріальній формі, яке не є нерухомістю.

Щодо відображення у формі № 1ДФ доходу від надання в оренду рухомого майна, є певна невизначеність. Проблема полягає в тому, що для нерухомого майна довідником ознак доходу чітко прописана ознака «106».

Щодо рухомого майна спеціальної ознаки не передбачено. Сума орендних платежів, які виплачуються податковим агентом на користь фізичних осіб на підставі договорів оренди рухомого майна (транспортний засіб, обладнання, устаткування, інше майно), відображається ним у формі № 1ДФ з ознакою доходу «127» (Іншi доходи).

Ця позиція висловлена в листі ДФС від 01.09.2015 р. № 18655/6/99-99-17-03-03-15.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь