ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Якщо ми хочемо зупинити агресора – нам потрібна підтримка миротворчої місії під егідою ООН», – Президент на зустрічі з членами Ради міжнародного центру Нізамі

Дата: 02.04.2015 15:53
Кількість переглядів: 319

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з делегацією колишніх лідерів держав, які входять до Ради Міжнародного центру Нізамі.

У зустрічі взяли участь Президент Румунії (1996-2000) Еміль Константінеску, Президент Республіки Молдова (1997-2000) Петро Лучинський, Президент Латвії (2007-2011) Валдис Затлерз, Президент України у 1991-1994 рр. Леонід Кравчук, Президент України у 2005-2010 рр. Віктор Ющенко, Радник ООН з питань посередництва у розв’язанні конфліктів Антьє Герберг, виконавчий секретар Міжнародного центру Нізамі Гянджаві Ровшан Мурадов.

Глава держави подякував президентам за їх візит до України та наголосив на важливості для усього світу солідарності та єдності з Україною в її боротьбі з агресором.

Президент також зазначив, що «Україна робить усе можливе, щоб досягти миру, і веде боротьбу за свободу і демократію цілої Європи, беручи на себе левову частку удару агресора».

«Якщо ми хочемо зупинити агресора – нам потрібна підтримка миротворчої місії під егідою ООН», – зауважив Петро Порошенко.

Під час зустрічі відбувся обмін думками та пошук шляхів мирного врегулювання ситуації на Донбасі із залученням широкого досвіду та можливостей усіх міжнародних організацій та інституцій.

«Ніхто в Європі не визнає анексію Криму, а конфлікт на Донбасі є війною Росії проти України. Я також бачу вихід із ситуації лише через залучення міжнародної миротворчої місії», – сказав колишній Президент Латвії Валдис Затлерз. Говорячи про санкції стосовно Росії, він зауважив: «Напередодні санкцій наша країна боялася, що вони негативно вплинуть на нашу економіку також. Але після того, як санкції були введені, наші люди зрозуміли, що нам потрібен мир в Європі. І ціна цього миру – санкції», – сказав колишній Президент Латвії.

Президенти також дійшли згоди про те, що санкції проти країни-агресора є першим і справжнім іспитом на відданість цінностям свободи та демократії і що вони в умовах відсутності прогресу в деескалації на сході України та звільненні Криму мають бути продовжені та посилені.

На зустрічі також були присутні Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, Заступник Глави АПУ Валерій Чалий, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях, народний депутат України Ірина Геращенко.

Довідково: Міжнародний центр Нізамі Гянджеві є однією з найвпливовіших незалежних міжнародних організацій Азербайджану. За ініціативи центру в квітні цього року відбудеться масштабний міжнародний саміт, де однією з головних тем буде обговорення можливості залучення міжнародної миротворчої місії для врегулювання ситуації на Донбасі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь