ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З 1 січня 2017 року розпочато кампанію декларування доходів громадян, одержаних у 2016 році

Дата: 19.04.2017 16:33
Кількість переглядів: 247

Фото без опису

Декларування вперше здійснюється за оновленою згідно наказу МФУ від 15.09.2016 № 821 формою Декларації про майновий стан і доходи, про що Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ повідомляли .
Форма декларації передбачає віднесення осіб, що мають обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи, до однієї із трьох категорій:
  • громадяни;
  • особи, що провадять незалежну професійну діяльність;
  • підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування).
Особи, віднесені до категорії «громадяни», повинні подати Декларацію про майновий стан і доходи за місцем реєстрації до 1 травня 2017 року.
Останній день подання декларації за 2016 рік – 03 травня 2017 року. До цієї категорії віднесені, зокрема, громадяни, які в 2016 році отримували:
доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок на доходи фізичних осіб не· утримувався, але не є звільненими від оподаткування; доходи від особи, яка не є податковим агентом, в тому числі:
  • від здавання в оренду власного рухомого чи нерухомого майна;
  • продажу (обміну) власного майна;
  • продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо; спадщину (дарунок) від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;
  • інвестиційні доходи, отримані від операцій з інвестиційними активами;
  • іноземні доходи.
Cуму податкового зобов’язання, зазначену в поданій річній декларації, громадяни сплачують самостійно до 01 серпня 2017 року.
Громадяни, які займаються незалежною професійною діяльністю, віднесені до категорії «особа, яка провадить незалежну професійну діяльність», повинні подати декларації про майновий стан і доходи за 2016 рік до 3 травня цього року.
Останній день сплати податку – 31 липня 2017 року. Фізичні особи-підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування), віднесені до категорії «підприємці», декларацію повинні подати протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу або року.
Останній день подачі декларації за 2016 рік – 09 лютого 2017 року, а граничний термін сплати податку на доходи фізичних осіб – 17 лютого 2017 року.
Звертаємо увагу на те, що громадянам необхідно самостійно визначити, до якої категорії вони відноситься (і, відповідно, в якій клітинці рядка 8 розділу I Декларації слід проставити відмітку).
На питання надано роз’яснення у листі ДФС України від 12.12.16 №39537/7/99-99-13-01-03-17 «Про порядок декларування доходів фізичних осіб», про який згадують численні інтернет-ресурси.
Декларація подається в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису, відправляти її потрібно не пізніше закінчення останньої години граничного терміну подання.
Насамкінець зазначимо, що платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2016 року, можуть подати податкову декларацію упродовж всього року.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь