ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З 1 вересня на Вінничині запрацюють Бюро правової допомоги

Дата: 09.08.2016 11:57
Кількість переглядів: 256

Уже з 1 вересня цього року новостворені 26 Бюро правової допомоги на Вінничині відчинять двері усім, хто потребує захисту своїх прав та свобод. Тут надаватимуть безоплатні консультації громадянам; забезпечуватимуть доступ осіб до вторинної правової допомоги (захисту осіб у судах, складання процесуальних документів), займатимуться правопросвітництвом, забезпечуватимуть доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції. Такі бюро правової допомоги будуть створені у всій Україні.
Створення бюро правової допомоги у містах та районних центрах має на меті посилення правової спроможності територіальних громад і створення для людей реальних можливостей реалізувати свої права безпосередньо там, де вони живуть.
Як відокремлені підрозділи Томашпільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги створюються Вапнярське бюро правової допомоги , Тульчинське бюро правової допомоги, Крижопільське бюро правової допомоги, Піщанське бюро правової допомоги, Мурованокуриловецьке бюро правової допомоги, Могилів-Подільське бюро правової допомоги, Шаргородське бюро правової допомоги, Чернівецьке бюро правової допомоги, Ямпільське бюро правової допомоги.
Бюро правової допомоги надаватимуть всі види безоплатної правової допомоги тим, хто має на неї право за законом. Крім цього, такі бюро будуть обладнані декількома комп’ютерами, під’єднаними до мережі інтернет, з відповідним програмним забезпеченням, через які будь-яка людина зможе отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України ( а в подальшому - усіма державними електронними сервісами) та отримати безоплатну первинну правову допомогу — правову інформацію та консультації, а в разі потреби подати звернення щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги .
Нагадуємо, що на сьогоднішній день отримати безоплатну вторинну правову допомогу найбільш незахищені верстви населення (люди з інвалідністю, малозабезпечені особи, діти-сироти, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи) у Вінницькій області мають змогу, звернувшись до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь