ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЗАХИСТИМО ВРОЖАЙ ВІД ПОЖЕЖ !

Дата: 24.07.2017 11:03
Кількість переглядів: 265

Фото без опису

На полях Тульчинщини-жнива. Загальновідомо, що в цей напружений час найменша необережність з вогнем у хлібних масивах, кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин тощо можуть призвести до пожежі, перетворити золоте зерно на чорний попіл. Але нажаль не всі керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств усвідомлюють всю важливість забезпечення пожежної безпеки на хлібних масивах та в місцях зберігання та переробки зернових культур. Якщо зернозбиральна техніка та агрегати забезпечені первинними засобами пожежогасіння та інвентарем, то зернотоки та зерносклади в більшості не забезпечені в повній мірі первинними засобами пожежогасіння. Протипожежний інвентар використовується для господарських цілей, а наявні вогнегасники не проходять обов’язкового технічного обслуговування. Мало приділяється відповідної уваги щодо підготовки хлібних масивів до збирання врожаю, а саме цілий ряд сільськогосподарських підприємств ще не обкосили та не оборали хлібні масиви полосами відповідно 8 і 4 метра. В деяких господарствах біля хлібних масивів, на яких працюють зернозбиральні агрегати, не організовано чергування пристосованої для цілей пожежогасіння, пожежної техніки та тракторів з плугами. Відповідно до вимог правил пожежної безпеки в Україні спалювання стерні та післяжнивних рештків під час проведення жнивної кампанії категорично забороняється. Але керівники деяких сільгосппідприємств не усвідомлюють всієї небезпеки спалювання соломи та стерні на полях. На сьогоднішній день зафіксовано один випадок спалювання стерні та післяжнивних рештків.

Зважаючи на те, що хлібні масиви місцями прилягають до лісових масивів вогонь швидко розповсюджується по площі поля і є ймовірність загоряння лісових масивів.

Шановні керівники господарств! Тільки завдяки чіткому дотриманню вимог правил пожежної безпеки можна запобігти виникненню пожеж на хлібних масивах та в місцях переробки та зберігання врожаю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь