ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Заходи щодо зменшення отруєння бджіл під час проведення обробки сільськогосподарських угідь засобами захисту рослин

Дата: 13.06.2016 12:50
Кількість переглядів: 310

Фото без опису

З розвитком сільського господарства, з'явилося багато нових методів обробітку сільськогосподарських культур та нових видів пестицидів. Останнім часом випадки отруєння бджіл стали непоодинокими та спричиняють клопоту як пасічникам, які несуть збитки, так і сільському господарству - відповідачу.

Для виключення випадків отруєння бджіл під час обробітку сільськогосподарських культур необхідно дотримуватися наступних правил, що встановлені законодавством України:

1.Власників пасік сповіщають за три доби до хімічних обробок з зазначенням застосовуваних пестицидів, місця (у радіусі 7 км.), часу і способу проведення обробки. Указують час ізоляції бджіл.

2.Отримати у сільських радах, на територіях яких знаходиться їх сільськогосподарське підприємство інформацію про стаціонарні та кочові пасіки.

3.Обробки проводити у період відсутності льоту бджіл у ранкові або вечірні години.

4.Не допускати обробітку квітучих медоносів і пилконосів під час масового льоту бджіл.

5.Повідомити про виконання попереджувальних заходів держсанепідемслужбу району та інспекцію захисту рослин району. Використовувати засоби захисту рослин, що пройшли держреєстрацію і включені в перелік дозволених до застосування.

6.Обробітки рекомендуємо проводити в нельотний час ( після 21 год., або в нічний час). Якщо ж трапилося отруєння бджіл, то направити представника Вашого сільгосппідприємства до включення в склад робочої комісії по випадку отруєння бджіл.

Дотримання правил та прояв взаємоповаги один до одного є гарантом плідної співпраці сільськогосподарських підприємств та пасічників, що не лише забезпечить відсутність судових тяжб з приводу відшкодування завданої шкоди, а й принесе користь обом сторонам, пасічнику - мед, пилок та здорових бджіл, власнику с/г підприємства - підвищення врожайності сільськогосподарських культур не менш як на 25%, що запилені бджолами, а пересічним людям - продукти бджільництва для здоров'я та продукцію випущену с/г підприємствами на прилавках магазинів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь