ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зарплата «у конверті» - ризик залишитися без грошей

Дата: 29.08.2014 15:58
Кількість переглядів: 277

Фото без опису

Як повідомляє начальник Територі­альної державної інспекції з питань праці у Вінницькій області Сергій Оборончук, оформлення трудових правовідносин у законодавчо встановленому порядку і офіційне отримання заробітної плати – це державний захист від незаконного звільнення, безпечні і здорові умови праці, гарантоване право на відпочинок, своєчасно виплачена заробітна плата не нижче від визначеної законом, соціальний захист у разі настання нещасного випадку, тимчасової втрати працездатності, на випадок безробіття та отримання пенсії у старості.

Погоджуючись на «конверт», працівник ризикує залишитися без грошей взагалі. Його може бути звільнено без будь-яких пояснень. Схема проста: працівник виконує певний обсяг роботи, а коли приходить час розрахунку, йому, натомість обіцяної зарплати, просто вказують на двері, а замість нього беруть наступного довірливого кандидата на посаду.

Протягом 7 місяців поточного року факти «віртуальних» трудових відносин документувалися інспекцією у 29 працедавців відносно 36 осіб, які виконували роботу без будь-якого оформлення трудових відносин. Загальний період часу, упродовж якого «довірливі» громадяни працювали нелегально, склав 113 місяців.

З таким негативним явищем, як «тіньова зайнятість» потрібно боротися разом, адже трудова діяльність людини є однією із найважливіших сфер її життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь