ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Засмага корисно чи шкідливо?

Дата: 24.07.2015 12:15
Кількість переглядів: 313

Плюси засмаги:
  • у помірній кількості сонячні про­мені сприятливо діють не лише на шкіряні захворювання (акне, псорі­аз, нейродерміт, екзема та ін.), але й сприяють виробленню вітаміну Д3 «сонячного гормону», який підси­лює імунітет і виявляє цілющий вплив на кровообіг (покращує цир­куляцію крові, нормалізує тиск);
  • дякуючи ультрафіолету, також прискорюється синтез вітаміну Д, який забезпечує засвоєння кальцію і фосфору, допомагає зміцнювати м'язи, кістки, сприяє заживленню ран і підвищує загальний тонус організму.
Мінуси засмаги:
  • надмірне перебування на сонці згубно діє на шкіру. Вона передчасно старіє (вже до 35-40 років шкіра набуває ознак старіння), стає гру­бою, дряблою і зморшкуватою, а в майбутньому може розвинутись рак шкіри. Ризик захворіти на рак шкі­ри подвоюється, якщо в молодому віці людина отримала два і більше серйозних сонячних опіків.
  • при наявності таких дефектів шкіри як пігментні плями і числен­ні або великі родимки - потрібно звести засмагу до мінімуму і про­консультуватись у лікаря-дерматолога. А людям, що хворіють на дер­матит, бажано взагалі не приймати сонячні ванни.
  • дуже обережно необхідно ста­витись до засмаги людям з підвищеним кров'яним тиском, з пору­шенням функції печінки і серця, а також людям, хворим на туберку­льоз.
  • лікарі не рекомендують також засмагати вагітним жінкам, які дуже чутливі до ультрафіо­лету, оскільки в них виробляється гормон, який створює пігмент, у результаті чого на обличчі можуть проявитися ко­ричневі плями (хлоазма).

Засмагайте, але не забувайте про своє здоров'я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь