ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зміни до ПКУ відносно житлової нерухомості

Дата: 12.07.2013 15:12
Кількість переглядів: 346

Фото без опису

Верховна Рада ухвалила ряд змін до Податкового кодексу. Однією з них було прийняття у цілому законопроекту № 2405, яким встановлено не оподатковувати податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, об`єкти житлової нерухомості, які належать прийомним сім`ям, сім’ям опікунів, піклувальників дітей, у яких виховується троє та більше дітей, а також об`єкти житлової нерухомості, які належать дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам із їх числа, але не більше одного такого об`єкта на дитину.
Згідно із документом, пільги із сплати податку не надаються на об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності). Міські, селищні та сільські ради можуть встановлювати додаткові пільги з податку, що сплачується на відповідній території з об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій України, статути (положення) яких зареєстровані у встановленому законом порядку, та використовуються для забезпечення діяльності, передбаченої такими статутами (положеннями).
Законом переглянуто розмір житлової площі, на який будуть надаватися пільги. А саме: ставки податку для фізосіб встановлюються в таких розмірах:
не більше 1 % для квартири/квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, або житлового будинку/будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів;
2,7 % для квартири/квартир, житлова площа яких перевищує 240 кв. метрів, або житлового будинку/будинків, житлова площа яких перевищує 500 кв. метрів;
1 % для різних видів об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності одного платника податку, сумарна житлова площа яких не перевищує 740 кв. метрів;
2,7 % для різних видів об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності одного платника податку, сумарна житлова площа яких перевищує 740 кв. метрів. Тобто, наголошувалося на засіданні, пільга на сплату податку буде застосовуватися до сукупної житлової площі об`єктів житлової нерухомості, що належить платникам податку незалежно від кількості таких об`єктів.
Передбачено також, що для всіх фізосіб у 2013 році податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки нараховуватися та сплачуватися не буде.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь