ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зміни в Україні стають відчутні для бізнеса і ми стаємо цікаві для інвестицій – Глава держави

Дата: 05.12.2017 08:07
Кількість переглядів: 296

Фото без опису

Президент Петро Порошенко зауважив, що регулярні опитування Європейської бізнес-асоціації та Американської торгівельної палати свідчать, що зміни в Україні стають відчутним для бізнес-середовища.

«Дякую вам за неупереджену і об’єктивну оцінку цих змін щодо настроїв інвесторів», - зазначив Глава держави під час зустрічі з представниками ділових кіл. Петро Порошенко звернув увагу на звіт Європейської служби зовнішньої діяльності та Єврокомісії щодо прогресу реформ протягом 2017 року, який оприлюднений 15 листопада.

Президент зауважив, що згідно опитування, 65% міжнародних компаній, які працюють в Україні, очікують зростання у наступному році, з них 40% - сподіваються на двозначний приріст. «Україна, відповідно до того ж опитування, стає цікавим місцем для інвестицій у виробництво з метою подальшого експорту до Європи, зокрема Східної та Південної, рівно як і до Туреччини. Серед 23 ринків регіону, Україна за динамікою обсягу продажів піднялась з 22-го місця у 2015 році на 5-те у 2017 році», - розповів Глава держави.

Президент також подякував всім міжнародним компаніям, які змінили свою структуру управління в регіоні. «Більше 60% компаній, присутніх в Україні, які раніше замикалися на офіси у Москві, тепер підпорядковані європейським штаб-квартирам», - зауважив Глава держави.

Петро Порошенко звернув увагу, що в останньому дослідженні Doing Business Україна найсуттєвіший прогрес продемонструвала за напрямом «отримання дозволів на будівництво» – піднялася зі 140 на 35-те місце; за напрямом «оподаткування» - з 84 на 43 позицію. «Але у нас абсолютно немає рожевих окулярів. І в цілому я незадоволений прогресом. Є сфери, які виявилися недостатніми у порівнянні з іншими країнами: кредитування, міжнародна торгівля, забезпечення виконання контрактів, захист інвесторів, в тому числі міноритарних», - зазначив Президент. Він наголосив, що особливу увагу необхідно приділити напрямам в Doing Business, де українські позиції нижче 100 місця. Це, зокрема, «врегулювання неплатоспроможності» та «приєднання до електромереж».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь