ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зоряне літо «Сюрпризу»

Дата: 13.07.2016 15:38
Кількість переглядів: 501

Фото без опису

З 26 червня по 3 липня в Болгарії у місті Кітен відбувся II Міжнародний дитячий Фестиваль мистецтв «Sunny Smile 2016». Юні танцівники з колективу «Сюрприз» вразили болгарську публіку і жюрі своєю майстерністю та привезли до Тульчина три найвищих нагороди гран-прі та одне перше місце.
Дитячий зразковий танцювальний коллектив «Сюрприз», який створений в далекому 1986 році, відомий не лише у нашому місті, але й далеко за його межами. Протягом усіх тридцяти років колектив очолює його незмінний керівник – Надія Володимирівна Білобаба. Танцівники «Сюрпризу» неодноразово виступали на телестудії Першого національного каналу у місті Києві, в Харківському Палаці спорту та театрі імені М. Садовського у Вінниці. Усі нагороди діти та керівники колективу здобувають виснажливими тренуваннями у балетному залі навіть під час канікул. За період занять діти здобули досить багато дипломів та кубків, але головна мрія – представити Україну на міжнародному фестивалі за кордоном - довгий час так і залишалася нездійсненною.
У квітні цього року сюрпризівці перемогли на фестивалі «Зірковий Крок», що у Вінниці і в нагороду отримали сертифікат на 1000 Євро на участь у фестивалі «Sunny Smile 2016» в Болгарії. Два місяці тривали щоденні репетиції з «недитячими» навантаженнями, приготування костюмів, оформлення закордонних паспортів та віз. І ось в кінці червня діти вперше вирушили до Болгарії.
Мальовниче містечко Кітен, що розташоване у заповідній зоні на півдні Болгарії, тепло і радісно зустріло українських гостей. Чисте море та свіже повітря надають сил та надихають на нові проекти. За тиждень перебування за кордоном діти взяли участь у п’яти концертах і на кожному на адресу наших танцюристів лунала найбільша кількість оплесків. Члени журі – переможець проекту «Майданс» та «Танцюю для тебе» Олександр Лещенко та болгарський хореограф Петр Іванов відзначили високу фізичну підготовку та хореографічну майстерність юних вихованців «Сюрпризу». Після виступу на відкритті фестивалю «Sunny Smile“ дітей запросили взяти участь ще й у фестивалі «Звездное Лето», що також проходив у місті Кітен, де вони завоювали дві перші премії, а колектив в цілому отримав гран-прі. Адміністрація фестивалю запросила колектив стати учасниками конкурсу «Сузір’я Прибалтики”, який буде проходити в два етапи у Ризі та Стокгольмі. Ще одне запрошення «Сюрприз» отримав на фестиваль, що відбудеться восени у мальовничому Буковелі. Підвищити свою танцювальну майстерність діти змогли також на майстер-класі Олександра Лещенка з сучасної хореографії. Гала-концерт, який став «апогеєм» фестивального тижня, проходив у головному місті общини Приморсько. Розпочався він парадом учасників по місту. Діти з гордістю несли національний прапор, табличку з надписом «Тульчин» та банер колективу «Сюрприз». Сотні людей виходили на вулиці міста, щоб привітати юних танцюристів. Головна сцена – амфітеатр Приморсько зібрала численну публіку; переповнену глядацьку залу, що вміщує понад дві тисячі глядачів, яка щоразу вибухала оплесками та оваціями після виступів українських дітей. Ну і звичайно, неможливо на словах передати радість та гордість, які переповнювали при церемонії нагородження. Три гран-прі та одне перше місце – більш ніж достойний результат! Також перше місце в молодшій віковій категорії в номінації «Естрадний спів» зайняла учасниця колективу Єва Деркач.
Ще один сюрприз чекав на учасників колективу уже вдома - батьки дітей та шанувальники зустрічали їх повітряними кульками, цукерками та голосними вигуками «Браво!» Доповненням до цього став величезний бігборд-привітання біля райдержадміністрації від Тульчинської міської ради.
Працюючи в залі, часто трапляються і сльози і образи і розчарування, та переживаючи такі моменти, це все одразу забувається, радість і щастя переповнюють зсередини. Ми щиро сподіваємося, що у наших дітей на все життя залишаться приємні спогади від поїздки.
«Сюрприз» готовий і надалі тішити своїх глядачів новими постановками та перемогами!
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь