ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зростання мінімальної зарплати не вплине на розмір субсидії призначеної в опалювальному сезоні 2016-2017 років

Дата: 03.11.2016 14:06
Кількість переглядів: 217

Фото без опису

На цьому наголошує заступник голови – директор департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк. За його словами зростання мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень не вплине на розмір субсидії, призначеної в опалювальному сезоні 2016-2017 років.

«Для розрахунку розміру субсидій у цьому опалювальному сезоні враховуються доходи за минулий 2015 рік», - пояснює в коментарях до ініціативи Уряду Віце-прем’єр-міністра України Павло Розенко, - «Тому в цьому році для людей, які отримують субсидії, це буде позитивний момент, у них просто з'являться додаткові кошти. Корекція розміру субсидій з урахуванням підвищення заробітних плат буде проводитися вже в наступному опалювальному сезоні. Очевидно, що вже з наступного опалювального сезону люди будуть отримувати трошки менші субсидії, але їх достаток буде рости. Ми потроху будемо балансувати цю модель за рахунок збільшення доходів громадян. В наступному році не передбачається збільшення ціни ні на газ, ні на житлово-комунальні послуги» - коментує Павло Розенко.

Що стосується скасування прив’язки розрахунку посадових окладів до мінімальної зарплати, то за словами Ігоря Івасюка слід відзначити, що зараз оклади окремих категорій службовців розраховуються у мінімальних зарплатах. Приміром, відповідно до Закону України “Про судоустрій та статус суддів” посадовий оклад судді місцевого суду встановлено у розмірі 10 мінімальних заробітних плат. Отже, якщо мінімальна зарплата зросте на 1600 грн, зарплата судді місцевого суду збільшиться одразу на 16000 грн. Уряд пропонує скасувати таку соціальну несправедливість і підвищувати зарплати всім працюючим рівномірно.

«Підвищення мінімальної заробітної плати у разі схвалення урядової ініціативи Верховною Радою стосується всіх без виключення працюючих в Україні громадян. З 1 січня 2017 року жоден працівник, у тому числі у бюджетній сфері, не буде отримувати заробітну плату менше 3200 грн на місяць» - підкреслює Ігор Івасюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь