ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зустріч керівництва району з особами з обмеженими фізичними можливостями

Дата: 20.09.2013 16:00
Кількість переглядів: 332

Фото без опису

19.09.2013 року відбулась зустріч керівництва району з особами з обмеженими фізичними можливостями, які пересуваються на інвалідних візках, в якій взяли участь голова райдержадміністрації Бузік А.С., заступник голови райдержадміністрації Колібабчук М.І., начальник управління соціального захисту населення Богач М.В., заступник начальника управління пенсійного фонду Мельник А.В., головний лікар первинної медико-санітарної допомоги Нечипорук В.О., начальник ДАІ у Тульчинському районі Лозінський С.М., заступник директора районного центру зайнятості Забураний І.М., керівник сервісного центру заводу протезно-ортопедичних виробів Гавриш С.А., директор соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Остропольська О.О. та особи з обмеженими фізичними можливостями, які пересуваються на інвалідних візках. Дана зустріч організована з метою живого спілкування з маломобільними групами населення для вирішення існуючих проблем з урахуванням пропозицій самих осіб, які пересуваються на інвалідних візках.
Відкриваючи зустріч голова районної державної адміністрації акцентував увагу присутніх на ролі органів влади в процесах прийняття рішень задля забезпечення інтересів людей з обмеженими фізичними можливостями та захисту їх прав в рамках виконання Соціальних ініціатив Президента.
Заступник голови райдержадміністрації Колібабчук М.І. ознайомила присутніх з матеріалами проекту «Громадянське суспільство як захисник прав людей з обмеженими можливостями», що фінансується Европейским союзом.
На зустрічі розглядалось багато питань, пов'язаних з чинним законодавством України. Зокрема, обговорювались норми Законів України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» та інших нормативно-правових актів. Також піднімалось питання безперешкодного доступу інвалідів до об'єктів цивільного призначення. Як зазначив начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Богач М.В., в Тульчинському районі побудовано 83 пандуси біля об'єктів цивільного призначення, також 11 будівель обладнано кнопкою виклику та облаштовано 8 місць для безкоштовного паркування транспортних засобів інвалідів, 70% банкоматів є доступними для потреб інвалідів, центральна районна лікарня обладнана трьома пасажирськими та лікарняними ліфтами.
На зустрічі була присутня керівник сервісного центру заводу протезно-ортопедичних виробів Гавриш С.А., розвернулась дискусія по питанню ремонту та обслуговуванню візків, про труднощі, які при цьому виникають у інвалідів.
Як виявилось, проведення таких зустрічей та обговорення хвилюючих питань, є вкрай ефективними для вироблення єдиної стратегії щодо розвитку обслуговування та надання допомоги інвалідам-візочникам. На завершення зустрічі її учасникам директором соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Остропольською О.О. були вручені продуктові набори.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь