ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зустріч Віктора Януковича з Президентом Азербайджанської Республіки

Дата: 18.11.2013 14:47
Кількість переглядів: 299

Фото без опису

У Києві відбулася офіційна церемонія зустрічі Президента України Віктора Януковича та Президента Азербайджанської Республіки Ільхама Алієва, який перебуває в Україні з офіційним візитом.
Під час церемонії пролунали Державні гімни України й Азербайджанської Республіки. Глави держав обійшли стрій воїнів Почесної варти. Церемонія завершилася представленням офіційних делегацій двох країн.
Після цього розпочалася зустріч Віктора Януковича та Ільхама Алієва у форматі «віч-на-віч».
У Києві відбулося IV засідання Ради Президентів України та Азербайджану під головуванням Віктора Януковича та Ільхама Алієва.
На початку засідання Глава Української держави підкреслив, що Україна цінує дружні відносини з Азербайджаном, його допомогу і підтримку. «Ми дуже вдячні Президенту Азербайджану за ту повагу, яка є до України, до українського народу з вашої сторони. Нам це дуже імпонує», - сказав Віктор Янукович.
«Пам'ятаємо різні часи в наших відносинах, складні періоди часу, які переживали наші країни, і завжди друзі пізнаються, коли є труднощі», - сказав він, додавши, що Азербайджан свого часу надав допомогу Україні у вигляді поставок нафти. «Фактично ми тоді врятували енергетику, сільське господарство», - зазначив Глава Української держави.
Віктор Янукович привітав Ільхама Алієва з перемогою на президентських виборах у жовтні поточного року. Президент України побажав Президенту Азербайджану та дружньому азербайджанському народові стабільності і процвітання.
Ільхам Алієв, у свою чергу, наголосив, що Азербайджан цінує відносини з Україною і працюватиме для їх подальшого розвитку.
«Прагнемо, щоб наші відносини наповнювалися новим змістом. Між нашими країнами існує дуже тісна взаємодія за багатьма напрямками. І чергове засідання спільної комісії, Рада Президентів - це новий крок на шляху зміцнення нашої взаємодії», - сказав він, зазначивши, що Україна й Азербайджан мають хороші результати і перспективи розвитку двосторонніх відносин у політичному, економічному та енергетичному напрямках.
Президент Азербайджану також висловив упевненість у тому, що Україна й надалі буде йти шляхом «творення, шляхом зміцнення суверенітету, вирішення важливих соціальних, інфраструктурних та економічних завдань».
Після завершення IV засідання Ради Президентів України та Азербайджанської Республіки Віктор Янукович та Ільхам Алієв обмінялися державними нагородами.
Президент України нагородив Президента Азербайджанської Республіки орденом Свободи.
Президент Азербайджанської Республіки нагородив Президента України орденом «Гейдара Алієва» - найвищою державною нагородою Азербайджану.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь