ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звіт голови райдержадміністрації відбувся

Дата: 08.02.2014 12:36
Кількість переглядів: 285

7 лютого 2014 року в Тульчинському районному будинку культури проведено нараду, на якій про економічний і соціальний розвиток району за 2013 рік звітував голова райдержадміністрації Анатолій Степанович Бузік. Участь у зібранні взяли голова облдержадміністрації Іван Михайлович Мовчан, перший заступник голови обласної ради І.Кревський, заступник голови облдержадміністрації Л.Спірідонова, голова районної ради О.Авраменко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, районних рад, сільські, селищні, міський голови, представники підприємств, установ, організацій району, обласних та районних комунальних засобів масової інформації, окремі голови районних осередків політичних партій, громадських організацій.
На початку наради директор департаменту регіонального економічного розвитку А.Гижко поінформував присутніх про соціально-економічний розвиток Вінниччини за минулий рік. У звіті голови райдержадміністрації А.Бузіка було представлено основні показники досягнуті у 2013 році в економічному та соціальному розвитку району у кожній сфері та окреслено пріоритетні завдання соціально-економічного розвитку на 2014 рік.
Зокрема, Анатолій Степанович повідомив: «Підсумовуючи спільну діяльність органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у 2013 році в нас є всі підстави стверджувати, що в районі проводилася системна робота з реалізації соціальних ініціатив Президента України, завдань, поставлених головою облдержадміністрації І.М. Мовчаном та основних пріоритетів розвитку району, які визначенні Програмою соціального і економічного розвитку на 2013 рік.
Зусилля всіх гілок влади і територіальних громад були спрямовані на реалізацію інноваційних підходів облдержадміністрації щодо наближення соціальних послуг до кожного споживача.
Це дало можливість мобілізувати громади на вирішення назрілих проблем. У своїй роботі ми переконались, що запорукою успіху є чітка динаміка розвитку всіх галузей економіки. Свідчення цьому є здобутки району в 2013 році.
В промисловості на 24,4 % збільшився обсяг реалізованої продукції і становить 1 млрд. 379 млн. грн. Приріст досягнуто за рахунок потужної роботи ТОВ «ІНТЕР ФУД» та ТОВ «Тульчинм’ясо». Забезпечено зростання в будівництві, транспорті, торгівлі, інвестиційній діяльності.
Прослідковується тенденція до поступового зростання доходів населення. Так, за підсумками 2013 року розмір середньомісячної заробітної плати становить 2400 грн., що на 6 % більше, ніж у 2012 році. Також хочеться відзначити, що починаючи з жовтня відбулося поступове зростання заробітної плати в сільському господарстві.
Підтвердженням позитивного розвитку економіки району є стан наповнення бюджету району. В 2013 році до бюджету району мобілізовано 41 млн. 586 тис. грн., що становить 104,5 % до планових показників. В порівнянні з 2012 роком надходження зросли на 11,7 % (або на 4 млн. 355 тис. грн.).
Предметом постійної уваги органів виконавчої влади і місцевого самоврядування є сільське господарство. Адже, від успішної роботи галузі в великій мірі залежить вирішення соціальних питань на селі і, в цілому, благополуччя населення.
Минулий рік був сприятливим для сільськогосподарських товаровиробників. Обсяг виробництва валової продукції по всіх категоріях господарств (за прогнозними даними) буде становити 649 млн. грн., що на 8 % більше, ніж у 2012 році, в тому числі продукції рослинництва - 498 млн. грн. (110,6%), продукції тваринництва - 151 млн. грн. (100,3%).
Успішно завершено комплекс осінньо-польових робіт. По всіх категоріях господарств зібрано 199 тис. тонн зерна при середній урожайності 56,4 ц/га. Валовий збір цукрових буряків склав 86,5 тис. тонн при урожайності 354 ц/га.
Сформовано структуру посівних площ під урожай 2014 року. Посівна площа по всіх категоріях господарств складатиме 66,6 тис. га, в сільськогосподарських підприємствах – 48,3 тис. га.»
Далі голова райдержадміністрації зупинився на основних показниках галузей охорони здоров’я, освіти, культури, житлово-комунального господарства тощо. Таким чином, були оприлюднені здобутки, озвучені проблеми та шляхи їх вирішення, окреслені конкретні плани розвитку на 2014 рік.
Завершуючи звіт, А.Бузік наголосив: «Протягом 2013 року вперше на зміцнення матеріально - технічної бази закладів охорони здоров’я, освіти, культури, екологію, благоустрій населених пунктів, ремонт доріг, водогонів використано 30 млн. 400 тис. грн., з них 11 млн. 600 тис. грн. – позабюджетних коштів. Це дало можливість вирішити цілий ряд важливих питань. Як ніколи, ми відчули дієву підтримку Вашу, Іване Михайловичу, народного депутата України Джиги М.В., обласних департаментів та управлінь, представників бізнесу та господарюючих структур, органів місцевого самоврядування, Тульчинського земляцтва.
Ми переконані, що 2014 рік буде, також, роком наших спільних, активних дій щодо реалізації тих завдань, які визначені Програмою економічного та соціального розвитку району. Сьогодні, як ніколи, нам необхідна мудрість, виваженість, витримка, злагода, глибоке розуміння того, що лише спільна робота забезпечить гідний розвиток кожної територіальної громади і держави в цілому.»
В ході звіту голови райдержадміністрації свій коментар давали директори департаментів облдержадміністрації охорони здоров’я та курортів Л.Діденко, освіти і науки І.Івасюк, начальник управління культури і туризму М.Скрипник. Підвів підсумки наради голова облдержадміністрації І.Мовчан, підкресливши, що на 2014 рік крім визначених у минулому році напрямків діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, пріоритетними завданнями також визначено ремонт доріг, будівництво та реконструкцію водогонів, задоволення потреб громадян для занять фізичною культурою та спортом (ремонт та будівництво спортивних об’єктів). Захід відбувся у робочій, доброзичливій атмосфері.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь