ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про стан виробничого травматизму та вжиття заходів щодо його попередження

Дата: 19.02.2020 11:53
Кількість переглядів: 427

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації  повідомляє, що за інформацією   Управління Держпраці у Вінницькій області    у 2019 році на підприємствах області під  час виконання трудових обов’язків травмувалося 202 особи (у 2018 році - 216), що складає 5,21 % від загальної кількості травмованих в Україні (3876), в тому числі зі смертельним наслідком – 20 осіб (в 2018 році - 9) або 4,74 % від смертельно травмованих в Україні (422). За січень 2020 року на підприємствах області сталося 11 (у січні 2019 року - 20) нещасних випадків, в тому числі 1(у січні 2019 року - 3) зі смертельним наслідком.

      У Тульчинському районі в 2019 році  зареєстровано 2  нещасних випадки, які були пов’язані із  виробництвом (в 2018 році - 7), під час яких травмувалося 2 особи, смертельно травмованих не має.

      По Україні загальна кількість травмованих зменшилась на 250 осіб, на території області на 14 осіб. Смертельний травматизм на підприємствах України зріс на  13 випадків, в області на  11 випадків.

      За галузями у Вінницькій області випадки смертельного травмування працівників сталися відповідно: 5 - у сільському господарстві, 4 - в харчовій промисловості, по 2 – в соціально-культурній сфері, будівництві, енергетиці, по 1 - в лісовому господарстві, гірничій промисловості, газовій промисловості, автомобільному транспорті, інших видах транспорту.

      Найбільше нещасних випадків зі смертельним наслідком сталося на підприємствах м. Вінниці та м. Ладижина (по 3 випадки).

      Із 20 смертельно травмованих на підприємствах області - 3 жінки і 17 чоловіків. Два випадки сталися з особами, які перебували на робочому місці у стані алкогольного сп’яніння. У 6 осіб із 20 смертельно травмованих, стаж роботи становив менше 1 року.

      Коефіцієнт смертельного травматизму в розрахунку на 1000 працівників  підприємств області склав 0,06 (в минулому році 0,03). Найвищий цей показник в розрахунку на чисельність працюючих у лісовому господарстві (0,49), газовій промисловості (0,34), енергетиці (0,17).

      За класифікацією Міжнародної організації праці, стан смертельного травматизму в області у 2019 році відноситься до допустимого рівня (17,1 тис. працюючих на 1 нещасний випадок).

      За видами подій,  найбільше нещасних випадків зі смертельними наслідками сталися внаслідок дорожньо-транспортних пригод (6), у т. ч. на дорогах загального користування (3), на території підприємства (1), наїзду транспортного засобу на потерпілого (2), а також падіння потерпілого з висоти (2), дія шкідливих і токсичних речовин (3), ураження електричним струмом (2), дія рухомих і таких, що обертаються, деталей машин (2), падіння (обрушення) грунту, дерева (2), погіршення стану здоров’я (2), дія предметів, що розлітаються (1).

      За причинами: більшість смертельних випадків сталися з організаційних причин - 15 (75 %), а саме: порушення правил безпеки під час експлуатації транспорту загального користування - 5, незадовільного виконання посадових обов’язків - 3, залучення до роботи працівника не за професією - 1, не виконання вимог інструкцій з охорони праці - 2, порушення технологічного процесу виконання робіт - 1, недосконалість інструкцій з охорони праці - 1, відсутність (неякісне проведення медогляду - 2.

 Враховуючи вищенаведене та  з метою попередження та недопущення виробничого травматизму, пропонуємо роботодавцям  району звернути особливу увагу на виконанні наступних питань:

1) здійснення постійного контролю за дотриманням працівниками вимог охорони праці, трудової та виробничої дисципліни;

2) організація проведення в установленому порядку медичних оглядів, навчання, інструктажів та перевірки знань з питань охорони праці працівників;

3) організація проведення нарад-семінарів щодо організації безпечних методів роботи із залученням представників Управління Держпраці у Вінницькій області, Немирівського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у вінницькій області;

4) забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту;

5) не допускати на лінію транспортних засобів, які знаходяться в технічно несправному стані, а також водії, яких не пройшли в установленому порядку передрейсових медичних оглядів;

6)  проведення в установленому порядку перевірки всіх приладів, обладнання, устаткування, у разі не відповідності їх вимогам безпеки вилучити їх з експлуатації;

7)  заборона праці неповнолітніх на роботах підвищеної небезпеки.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь