ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Фонд соціального страхування України продовжить оплачувати лікарняні на випадок хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 тощо

Дата: 07.04.2021 14:23
Кількість переглядів: 171

У зв’язку із чисельними публікаціями в засобах масової інформації щодо змін у законодавстві з 30 червня 2021 року, відповідно до яких в Україні будуть оплачуватись лише лікарняні, видані на час проходження реабілітаційного лікування, повідомляємо.

31 грудня 2020 року набрав чинності Закон України «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я», який започаткував систему реабілітації у сфері охорони здоров’я в Україні.

З прийняття даного Закону,  внесено зміни до статті 22 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування". Так, у новій редакції Закону передбачено надання допомоги по тимчасовій непрацездатності на період реабілітаційного лікування, у той час як звичайні захворювання та травми - виключені з підстав для надання допомоги за лікарняними. Допомогу, за таким страховим випадком після введення в дію цієї частини Закону з 30 червня 2021 року, не отримають приблизно 2,5 млн осіб.

Від початку у наших коментарях на запити засобів масової інформації, застрахованих осіб, лікарів і роботодавців ми звертали увагу, що  внесені зміни мали на меті розширення страхових випадків періодом реабілітаційного лікування. Крім того, не було внесено змін до частини другої статті 22 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування", у якому також йде мова про надання допомог по тимчасовій втраті працездатності в разі хвороб і травм.

Наразі, у Верховній Раді України зареєстровано та проходить стадію погодження, законопроект №5187, яким пропонується відновити право застрахованих осіб отримувати матеріальну допомогу за страховим випадком «тимчасова непрацездатність внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві»

Фонд соціального страхування України як до, так і після 30 червня 2021 року,  продовжить забезпечувати страховий захист громадян на випадок хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 тощо.

За інформацією Управління виконавчої дирекції Фонду
соціального страхування України у Вінницькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь