ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Йому назавжди двадцять…

Дата: 09.07.2021 08:51
Кількість переглядів: 176

Сім років тому, 9 липня 2014 року від ворожої кулі раптово обірвалось життя Саванчука Віктора Юрійовича (12.11.93-09.07.2014). Син України – був уродженцем с.Яланець Тульчинського району.

Саванчук Віктор Юрійович служив у восьмому окремому полку спеціального призначення на посаді розвідника-кулеметника, звання солдат. 

Загинув в районі села Муратове Луганської області внаслідок обстрілу терористами з кулемета машини «Урал», в якій перебував Віктор Юрійович з побратимами. Куля потрапила в неприкриту бронежилетом частину тулуба.

Героя поховано в рідному селі Яланець Томашпільської громади. На місці загибелі однополчани встановили меморіальний знак.

На Яланецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Томашпільської селищної ради Вінницької області відкрито меморіальну дошку на честь земляка.

Держава не забуде про Його подвиг та мужність у виконанні військового обов’язку перед Батьківщиною.

Указом Президента України № 817/2014 від 21 жовтня 2014 р., «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Районна державна адміністрація висловлює щирі співчуття батькам Юрію Мироновичу та Вероніці Євгенівні, поділяємо Ваше горе та сумуємо разом з Вами.

Світла і Вічна Пам’ять. Царство Небесне..

Слава Україні! Героям Слава!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь