ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

АТ «Укрзалізниця» прийняло ще 5 нових вагонів, які придбані за кошти держбюджету в рамках програми Президента України #Великебудівництво: нова залізниця».

Дата: 01.12.2021 09:15
Кількість переглядів: 140

АТ «Укрзалізниця» завершило фінальну прийомку ще 5 нових купейних пасажирських вагонів, придбаних за кошти державного бюджету. Загалом у 2021 році компанія вже отримала 10 зі 100 нових вагонів вітчизняного виробництва. За умовами контракту та згідно з домовленостями із заводом-виробником — ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» — до кінця року передбачено отримати ще 10 нових вагонів.

10 купейних вагонів виробництва КВБЗ будуть курсувати на найдовшому в країні маршруті, що поєднує 16 міст. Маршрут поїзда №5/6 Маріуполь — Ворохта, Рахів був розроблений спеціально для нового графіка пасажирських перевезень.

Спальні вагони, виробництва КВБЗ також курсуватимуть по обороту у складі поїзда №77/78 сполученням Харків — Маріуполь.

Відзначимо, що нові комфортні вагони обладнані сповивальними столиками, екологічно чистими туалетами, системами відеоспостереження у загальних зонах вагонів, системою сучасного кондиціонування повітря, розетками та USB-портами, а також сигналізацією у кожному пасажирському купе, мають збільшений обсяг багажного відділення, а також – покращене освітлення: всередині кожного купе встановлений пульт регулювання освітлення з 4 режимами, індикатором зайнятості вбиральні та кнопкою виклику провідника.

Нагадаємо, ПАТ «КВБЗ» має побудувати та поставити компанії 51 купейний вагон, 12 спальних вагонів, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі. У 2021 році у бюджеті України передбачено виділення 3 млрд грн на оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень. Відновлення рухомого складу є частиною програми Президента «Велике будівництво», у рамках якої АТ «Укрзалізниця» планує замовити у 2022 році у вітчизняного виробника ще 200 вагонів.

#ВолодимирЗеленський

#ВеликеБудівництвоНоваЗалізниця

#Великебудівництво

#ТульчинськаРДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь