ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Актуальні питання діяльності аграріїв розглядались на зустрічі з керівництвом податкової служби та керівниками сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств

Дата: 28.09.2016 15:15
Кількість переглядів: 262

Фото без опису

Нещодавно, у Тульчинському відділенні Немирівської ОДПІ пройшла зустріч аграріїв з податківцями, під час якої обговорили питання повноти нарахування та сплати належних платежів до бюджету, особливості оподаткування підприємств сільськогосподарської галузі, зокрема податку на додану вартість.
На сьогоднішній день існує реальна проблема в оподаткуванні доходів найманих працівників у сільськогосподарських підприємствах. Адже власники господарств часто використовують сезонну найману працю, при цьому не легалізовуючи її, і таким чином виплачують зарплату «в конвертах» та уникають сплати податків та зборів.
«Ми вже неодноразово зустрічалися з представниками у різному форматі, роз’яснювали останні новації податкового законодавства, налагодили відвертий та конструктивний діалог. Тульчинщина - це сільськогосподарський край, тому вагоме місце у наповненні місцевих бюджетів та сплаті податку на доходи фізичних осіб, орендної плати за землю, земельного податку, фіксованого сільськогосподарського податку належить саме аграрним підприємствам та фермерським господарствам. Дотримання податкового та трудового законодавства аграріями – це забезпечення робочими місцями жителів району, своєчасна сплата податку на доходи фізичних осіб при виплаті легальної зарплати, орендної плати за користування земельними та майновими паями, забезпечення соціальних гарантій найманим працівникам, а відтак – збільшення дохідної частини місцевих бюджетів.
Вважаю, що підтримка аграрного сектору необхідна, тим паче в таких складних економічних умовах. Аграрний сектор економіки – це не лише бізнес.Це і продовольча безпека держави, і зайнятість сільських жителів, і збереження довкілля, тощо. Тому зі своєї сторони ми робимо усе для того, щоб наш сільгоспвиробник розвивався, - наголосив начальник відділення Віталій Чуба. »
Учасники зустрічі обговорили особливості оподаткування підприємств аграрної галузі, шляхи покращення взаємовідносин між підприємцями та органами влади та проблемні питання, які виникають в учасників цього ринку.
Представники аграрного бізнесу відзначили ефективність відвертого діалогу та виносять свої пропозиції щодо максимального спрощення обліку для цієї категорії суб’єктів господарювання та запровадження пільг..
Начальник Тульчинського відділення Віталій Чуба подякував учасникам зустрічі за конструктивний діалог та запевнив, що думка представників бізнесу є важливою в роботі фіскальної служби, а їх пропозиції щодо зміни діючого законодавства будуть доведені до керівництва ДФС України та представників депутатського корпусу для врахування при підготовці відповідних законопроектів.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь