ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Будьте обережні, розпалюючи багаття

Дата: 23.03.2015 12:55
Кількість переглядів: 286

Фото без опису

З настанням теплої погоди громадяни почали масово спалювати сміття, сухе листя, залишки минулорічної рослинності на присадибних ділянках і дачах. Крім того, мають місце факти випалювання трави або стерні уздовж узбіччя доріг та на полях сільгосппідприємств, очерету біля ставків. Як наслідок, виникають пожежі у екосистемах, пошкоджуються будівлі і споруди. Дана ситуація виникла внаслідок того, що громадяни та керівники деяких підприємств, ігноруючи заходи пожежної безпеки, не замислюються про можливі наслідки такої безпечності.
Так, 22 квітня 2015 року на території ТОВ «Кирнасівський цукровий завод» через спалювання сухої трави зайнявся піднавіс із лісоматеріалами, підприємству нанесено збитки, розміри яких встановлюються.
Слід зазначити, що якби не оперативне втручання підрозділів державної та місцевої пожежної охорони району, наслідки пожеж у екосистемах могли бути набагато масштабнішими та непередбачуваними, адже поривами вітру неконтрольоване полум’я миттєво охоплює великі території, будівлі, споруди та лісові масиви.
Шановні громадяни!
Перебуваючи на відпочинку за містом, пораючись на городах, присадибних ділянках, прибираючи на прилеглих територіях установ, підприємств та організацій, завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Не кидайте непогашені сірники або цигарки. Перш ніж розпалити багаття, розчистіть місце під нього від сухої трави у радіусі одного метра. Не залишайте непогашеного вогнища - залийте його водою. Не відходьте від нього доти, доки йде дим або пара. Якщо ви помітили пожежу, що починається, спробуйте загасити її підручними засобами. Іноді досить просто затоптати полум’я. Якщо пожежа набрала сили і ви не можете ліквідувати її самотужки, терміново зателефонуйте в оперативно-рятувальну службу за номером “101”. Будемо відповідальними за збереження довкілля. Спільними зусиллями збережімо природу!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь