ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Коли повинен застосовуватися касовий апарат (РРО)?

Дата: 30.03.2017 12:34
Кількість переглядів: 529

Фото без опису

Основна сфера застосування РРО - це торгівля і сфера послуг для населення, де операції відбуваються з використанням готівки або особистих платіжних карт. Кожна оплата (а також повернення товару і грошей, внесення або вилучення готівки з каси) повинні бути проведені через РРО, а клієнту повинен видаватися фіскальний чек, який підтверджує факт прийняття оплати (або повернення грошей) і права його як покупця. Якщо ж готівкової оплати немає (наприклад, клієнт отримує рахунок і оплачує його в касі банку), то застосування РРО не потрібно.
Сутність фіскальної функції в тому, щоб зафіксувати операцію і її обсяг, без можливості редагування, видалення інформації тощо. Раніше копії всіх чеків друкувалися всередині РРО (паперова касова стрічка) і подавалися в органи ДФС у вигляді звітів. Сьогодні все РРО підключаються до Інтернет (дротового або мобільного) і передають звіти в електронному вигляді, що спрощує ведення бухобліку, позбавляє від зберігання контрольної стрічки протягом 3 років та ін.
Хто повинен застосовувати РРО в 2017 р.? Повний список
Отже, хто в 2017 році зобов'язаний застосовувати касові апарати або інші РРО:
1. Будь-які підприємства, що працюють на загальній системі оподаткування і приймають платежі готівкою або платіжними картами . Супермаркети, магазини, кафе і підприємства сфери обслуговування в формі ТОВ, АТ та ін.
2. Фізособи-підприємці (ФОП), що працюють на єдиному податку (2-а та 3-я група), якщо їх річний оборот більше 1 млн. грн. Магазини, інтернет-магазини, торгові точки та ін., а також сфера послуг і громадського харчування.
3. Підприємства та ФОП, які торгують підакцизними товарами (у т.ч. алкогольними напоями, в число яких входить з 2016 р. й пиво), незалежно від обороту. РРО потрібен для оформлення ліцензії. Торгові точки, бари, ресторани з продажем пива, інших спиртних напоїв, сигарет, тощо.
4. Будь-які підприємства та ФОП, які торгують "технічно складними побутовими товарами", незалежно від обороту і організаційної форми | Інтернет-магазини, магазини і торгові точки з продажу техніки, електроніки,в т.ч. на ринках та ін.
5. Підприємства сфери послуг Медичні центри, стоматології, спортзали, хімчистки, салони краси, SPA, тощо.
6. Поштово-логістичні оператори, кур'єрські служби та ін., якщо вони приймають оплати готівкою і платіжною карткою, а також якщо приймають гроші для подальшої передачі продавцю (післяплатою).
7. Термінали поповнення рахунку, вендингові автомати, водомати та інші програмно-технічні комплекси самообслуговування, які приймають готівкові оплати (крім банківських).
8. Пункти обміну валют, АЗС тощо

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь