ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Компенсація з бюджету середнього заробітку мобілізованих відображаються за ознакою доходу 128

Дата: 26.05.2015 12:44
Кількість переглядів: 287

Фото без опису

Компенсація виплат із бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період відображаються у Податковому розрахунку (форма №1ДФ) затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 року № 4 за ознаками доходу - "128" - соціальні виплати з відповідних бюджетів .
Якщо підприємство у будь-якому місяці II кварталу отримає компенсацію з бюджету в межах середнього заробітку, нарахованого мобілізованим працівникам за березень (січень, лютий) 2015 року, то сума такої компенсації, що виплачується зазначеним працівникам після її отримання, у ф. №1ДФ за IІ квартал в розділі I „Суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і суми утриманого з них податку” відображатиметься за ознакою доходу "128":
- у графі 3а „Сума нарахованого доходу” - прочерк (сума нарахованої компенсації в межах середнього заробітку за березень відображалась у ф. №1ДФ за I квартал);
- у графі 3 „Сума виплаченого доходу” - сума отриманої із бюджету та виплаченої компенсації в межах середнього заробітку за березень;
- у графах 4а та 4 „Сума утриманого податку, нарахованого/перерахованого” - прочерки (ПДФО на компенсацію не нараховується і не перераховується).
Якщо підприємство у місяцях II кварталу буде нараховувати мобілізованим працівникам компенсацію в межах середнього заробітку та подавати Звіти до органу соціального захисту населення з зазначенням сум такого середнього заробітку з метою її отримання, то у розділі I ф. №1ДФ за II квартал за ознакою доходу "128" по мобілізованому працівнику відображатимуться:
- в графі 3а „Сума нарахованого доходу” - сума нарахованої компенсації в межах середнього заробітку мобілізованим працівникам за квітень - червень;
- в графі 3 „Сума виплаченого доходу” - сума отриманої із бюджету та фактично виплаченої компенсації мобілізованим працівникам у місяцях II кварталу;
- в графах 4а та 4 „Сума утриманого податку, нарахованого/перерахованого” - прочерки (ПДФО на компенсацію не нараховується і не перераховується).
Також повідомляємо, що в розділі II „Оподаткування процентів, виграшів (призів) у лотерею та військовий збір” ф. №1ДФ за II квартал в рядку „Військовий збір” проставляються прочерки, оскільки на компенсацію в межах середнього заробітку мобілізованих працівників військовий збір не нараховується.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь