ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ліцензія на алкоголь та тютюн

Дата: 12.10.2015 09:25
Кількість переглядів: 344

Фото без опису

Особливості отримання ліцензії на алкоголь чи тютюн регулюються Законом «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Серед іншого потребує ліцензування роздрібна торгівля алкоголем та тютюновими виробами. Варто наголосити на певних моментах:
- плата за ліцензію справляється окремо за кожен, прописаний в ліцензії касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), наявні у місці торгівлі, якщо це ліцензія на роздрібну торгівлю алкоголем, та за кожне місце торгівлі окремо – якщо це ліцензія на торгівлю тютюном;
- плата диференціюється в залежності від місцевості, де розташоване місце торгівлі, відтак для торгівлі алкоголем - 8000 гривень щорічно, а для торгівлі тютюном – 2000 гривень, якщо це територія села або селища – 500 і 250 гривень відповідно.
- плата вносить щоквартально і спрямовується до відповідного місцевого бюджету;
- ліцензія діє один рік;
- ліцензія повинна реєструватись в податковій.
Щоб отримати ліцензію на алкоголь чи тютюн необхідно підготувати відповідний перелік документів:
1) заява на отримання ліцензії з зазначення виду діяльності, яка повинна містити наступну інформацію:
- для заявника юридичної особи – назва, місцезнаходження, код ЄДРПОУ, телефон, ПІБ керівника; для ФОП – ПІБ, місце проживання, телефон, номер та серія паспорту, ким і коли видано паспорт;
- адреса місця торгівлі, список РРО (книг обліку розрахункових операцій), які розташовані у місці торгівлі, а також додатково зазначається інформація про них – від моделі, модифікації, і до заводського номера, дати виготовлення та виробника;
- реєстраційні номери РРО (книг обліку розрахункових операцій) та дата їх обліку в податковій;
- адреса місця торгівлі, торгівельна площа, документ, який підтверджує право користування місцем торгівлі;
3) довідка про здійснення оплати за ліцензії.
Термін отримання ліцензії на торгівлю алкоголем чи тютюном – 10 днів від дня реєстрації заяви на отримання ліцензії. При відмові у наданні ліцензії орган ліцензування видає рішення про відмову з обґрунтуванням причин останньої.
Додатково потрібно зазначити, що для торгівлі алкоголем (горілкою і лікеро-горілчаними виробами, вином виноградним та плодово-ягідним, коньяком, шампанським, вином ігристим) потрібно мати торгівельну площу не меш як 20 квадратних метрів.
За торгівлю алкоголем та тютюном без отримання ліцензії встановлено відповідальність – штраф у розмірі двохсот відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше сімнадцяти тисяч гривень, за торгівлю з використанням РРО, не зазначеного у ліцензії, - штраф у сумі двохсот відсотків вартості продукції, що реалізоване через цей РРО, але не менше десяти тисяч гривень.
Оформлення документів на ліцензії проводиться в центрі обслуговування платників , за адресою : м.Тульчин, вул..Леніна, 51, каб.№12 та передаються особисто працівником ЦОПу щоп'ятниці в Департамент контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (підрозділ ДФС у Вінницькій області)

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь