ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Методичний день для фахівців із соціальної роботи

Дата: 10.10.2013 14:14
Кількість переглядів: 509

Фото без опису

10.10.2013 року Тульчинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено методичний день для фахівців із соціальної роботи, в програму якого окрім робочих питань було включено й питання позбавлення батьків батьківських прав, відібрання дітей від батьків без позбавлення їх батьківських прав. На зустріч була запрошена виконуюча обов’язки начальника служби у справах дітей районної державної адміністрації Заремба Алла Євгеніївна.
До відома фахівців районного центру доведено затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.05.2013 року №419-р План заходів з реалізації Національної стратегії профілактики соціального сирітства на період до 2020 року, який зокрема включає:
- удосконалення діяльності органів опіки та піклування з профілактики соціального сирітства, надання сім’ям з дітьми якісних соціальних послуг, спрямованих на підтримку виховної функції сім’ї;
- запровадження обов’язковості соціального супроводу сімей, в яких батьки порушують права дитини;
- забезпечення соціального супроводу батьків, у яких діти відібрані без позбавлення батьківських прав;
- упровадження нових соціальних технологій, спрямованих на раннє виявлення сімей з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах, виховання відповідального батьківства, запобігання випадкам відібрання дитини від батьків без позбавлення їх батьківських прав.
Підсумовуючи проведення зустрічі, директор районного центру Остропольська О.О. зазначила, що пріоритетом в роботі має стати не боротьба з наслідками, а попередження виходу дитини із сім’ї, тобто забезпечення виявлення сімей, в яких порушуються права дітей, на ранніх стадіях життєвого неблагополуччя, до виникнення ситуації, що може обумовити жорстоке поводження з дитиною та необхідність вилучення її з біологічної сім’ї.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь