ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сім вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою вирушили з Вінниці до Слов’янська

Дата: 08.07.2014 13:53
Кількість переглядів: 311

Фото без опису

7 липня у післяобідню пору за ініціативою голови обласної державної адміністрації Анатолія Олійника з вінницького Майдану Небесної сотні до Слов’янська вирушили сім вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою.
Продукти харчування, питну воду, медикаменти та засоби гігієни для мешканців донецького містечка жителі області зібрали фактично за добу. І вже завтра зранку вінницькі міліціонери, які забезпечують нині правопорядок на території Слов’янська, супроводять вантаж до міської ради, де й відбудеться розподіл надісланої допомоги.
«Ознайомившись із ситуацією у звільненому Слов’янську ми прийняли рішення ініціювати збір продуктів харчування та найнеобхідніших речей для мешканців цього містечка. Досі ми спрямовували гуманітарну допомогу лише для наших військових, які перебувають у зоні бойових дій, тепер будемо підтримувати і мирних жителів Сходу, - зазначив керівник Вінниччини Анатолій Олійник. - Це лише перша партія необхідних речей, яку ми відправляємо. І вже є домовленість із ЗАТ ПК «Поділля» (Гайсинський район), що післязавтра на Схід відбуде ще один важковаговик із продуктами. Надалі ми будемо здійснювати цю роботу в системі і долучати до цих заходів й інші райони області».
Голова облдержадміністрації висловив подяку усім, хто взяв участь у формуванні гуманітарного вантажу, та підкреслив: за необхідності, Вінниччина готова долучитися до відбудови зруйнованих споруд Слов’янська, аби вже найближчим часом життя у місті увійшло у звичне русло.
«Ми – єдина країна. Тому хочемо підтримати наших східних братів, показати, що вони не забуті, що вони разом з нами, і ми не залишимо їх у біді», - наголосив Анатолій Олійник. На запитання ж журналістів, чому саме Вінницька область запроваджує практику гуманітарної допомоги населенню східних регіонів, відповів: «Хто ж, як не Вінниччина, має першою підставити плече Главі держави й Уряду, яким чи не вперше в новітній історії України доводиться вирішувати такі надскладні питання? Тому будемо робити все від нас залежне, і сподіваємось, що найближчим часом на всій території України буде мир та спокій», - відзначив голова ОДА. Відтак закликав керівництво інших областей держави долучитися до підтримки тих регіонів, які переживають сьогодні нелегкі часи.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь