ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Установчі збори Громадської ради: переформатування на 2017 – 2018 роки

Дата: 10.02.2017 11:10
Кількість переглядів: 288

Фото без опису

8 лютого 2017 року відбулися установчі збори Громадської ради при райдержадміністрації відповідно до вимог постанов Кабінету Міністрів України та Положення про раду. На засідання були запрошені всі представники місцевих інститутів громадянського суспільства (ІГС), які письмово засвідчили бажання працювати в складі даного дорадчо-консультативного органу.

Звітуючи про роботу ради протягом минулого дворіччя, її голова В’ячеслав Бондар, зокрема, сказав: «Як відомо, наша Громадська рада при райдержадміністрації існує з 2011 року. В даний час цей дорадчий орган проходить 4-й раз переформатування з метою продовжити свою роботу на 2017 – 2018 роки.

Протягом 2015 року відбулося шість засідань Громадської ради (відповідно – 12 і 25 березня, 10 червня, 29 липня, 3 і 8 вересня). Під час засідань розглядалися питання: 1) Про затвердження Положення про Громадську раду; 2) Внесення пропозицій до плану роботи Громадської ради на 2015 рік; 3) Про інформаційну підтримку з боку громадських формувань мобілізаційних заходів у Тульчинському районі; 4) Про стан медичного забезпечення жителів району та роботу медичних закладів; 5) Про виконання Закону України «Про очищення влади»; 6) Про проект об’єднання територіальних громад Тульчинського району на виконання Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад»; 7) Про виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 234 «Про внесення змін до постанов КМУ від 5 листопада 2008 року № 976 і від 3 листопада 2010 року № 996»; 8) Про громадський моніторинг виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки»; 9) Моніторинг роботи окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ і організацій району та ін.

Протягом 2016 року відбулося три засідання Громадської ради (відповідно – 9 лютого, 1 липня, 30 листопада). Під час засідань розглядалися питання: 1) Про проект звіту голови райдержадміністрації щодо виконання делегованих повноважень у 2015 році; 2) Інформація про стан розвитку галузі освіти району за підсумками 2015/2016 навчального року; 3) Про висунення кандидатур на занесення в поточному році на обласну Дошку пошани у номінаціях «трудовий колектив», «кращий трудівник» (різних галузей); та ін.

Запитів від Громадської ради при райдержадміністрації, інших інститутів громадянського суспільства на проведення громадської експертизи діяльності Тульчинської райдержадміністрації, її структурних підрозділів у протягом звітного періоду не надходило.

Рада минулого скликання складалася з 19 представників інститутів громадянського суспільства. На даний час є 14 письмових заяв на участь в роботі ради, тому ми маємо провести установчі збори згідно затвердженого порядку денного».

Делеговані учасники зборів взяли до відома звіт голови минулого скликання, затвердили новий склад Громадської ради (14 осіб від 14 ІГС), обрали головою ради В’ячеслава Бондаря (РГО «Дім Польський»), а заступником голови – Віру Вігуржинську (РГО «Світ інформації»), розпочали формувати план роботи Громадської ради в поточному році, визначивши першочергові питання і завдання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь