ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Від Брюсселю до Торкова

Дата: 31.10.2014 17:09
Кількість переглядів: 375

Фото без опису

31 жовтня увійде знаменним днем в історію Торківської територіальної громади (Тульчинський район): нарешті, з третьої спроби, блакитний вогник став реальністю для місцевих жителів.
На урочистості прибули голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник, голова ПАТ “Вінницягаз” Олександр Кривак та його перший заступник Василь Яворовський, голова райдержадміністрації Галина Роспутна, голова районної ради Олексій Авраменко та інші гості.
Коментуючи дану подію, голова облдержадміністрації А.Олійник підкреслив, що глибоко переконаний - для простого сільського жителя газифікація - це благо. Це зручно. Це та справа, яку давно потрібно було зробити. Для людей похилого віку, людей з обмеженими можливостями іншої альтернативи немає. Люди в селі своєю важкою працею заслужили право на комфорт.
Так, є проблеми з Росією і питання газу сьогодні є питанням політичним, але всі війни закінчуються миром. Ми всі повинні зрозуміти, що торгувати незалежністю і Україною ніхто не має права. Ми обов’язково утвердимося, і з нами будуть рахуватися у світі, і ми обов’язково будемо з газом.
Якби не було складно, але роботу, розпочату ПАТ “Вінницягаз” по розвитку газових мереж області потрібно довести до логічного завершення і над цим ми спільно працюємо. Переконливим свідченням цьому є і сьогоднішнє відкриття газо-розподільчої станції в Торкові.
Голова ПАТ “Вінницягаз” Олександр Кривак, в свою чергу, запевнив, що природний газ за останні роки став інструментом політичного маніпулювання. Однак, незважаючи на війну з Росією, ввірене йому підприємство має всі необхідні потужності і можливості для того, щоб сезон 2014-2015 років пройшов “безболісно”, в першу чергу, для простих споживачів газу, зокрема, жителів сільської місцевості. Тим більше, що Переговори України, Росії та Європейської комісії з вирішення спірних газових питань пізно ввечері 30 жовтня завершилися підписанням відповідних документів - тристороннього зобов’язуючого протоколу, яким визначаються газові постачання до березня 2015 року.
Торківський сільський голова Микола Порубаний, відзначив, що поекти газифікації села розроблялися і раніше - в 1987 та 1992 роках, але тоді їх реалізувати не вдалося і ось, нарешті, блакитний вогник в оселях торківчан став реальністю. Збір коштів було розпочато навесні 2013 року, за виконання робіт взялося ПАТ “Вінницягаз”, на сьогодні проведено “обв’язку” 90 будинків,всього виявили бажання газифікувати свої будинки 135 жителів села.
Виступаючий висловив слова подяки на адресу районної та обласної влади, керівництва агрокомплексу “Зелена долина” (директор Ю.Мороз), яке надало фінансову допомогу на суму 100 тис. грн.
Газорозподільчу станцію освятив місцевий священник.
Вже традиційним на подібних заходах стало вручення подарунків. Цього разу голова облдержадміністрації вручив газову плиту ветерану праці Якову Трохимовичу Кухару та набір посуду матері-героїні Лідії Федорівні Король, яка виростила і виховала п’ятьох дітей.
Очільник області побажав усім присутнім миру, здоров’я, добра і достатку, тепла в оселях і душах.
Торківчани вітали бажаних гостей запашними короваями на вишитих рушниках.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь