ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відміна Свідоцтва платника ПДВ: наслідки у практиці

Дата: 27.01.2014 11:57
Кількість переглядів: 372

Фото без опису

Оновлені з 1 січня 2014 року окремі норми Податкового кодексу значно спростили умови та процес реєстрації платників ПДВ. Відтепер, у зв’язку з відміною такого документу, як свідоцтво про реєстрацію особи платником ПДВ, факт такої реєстрації підтверджується наявністю інформації на офіційному веб-сайті Міндоходів, яка оновлюється щоденно. Разом з тим, суб’єктам господарювання надана можливість підтвердити свій статус в якості платника ПДВ шляхом отримання витягів із реєстру платників ПДВ. Оскільки отримання витягів з реєстру не є обов’язковим для платників ПДВ, наразі обмінювати Свідоцтва на Витяги з реєстру платників ПДВ не потрібно, діючі свідоцтва можуть застосовуватись платниками як витяги із реєстру платників ПДВ до отримання витягу із такого реєстру, а також виникнення змін у даних про платників ПДВ.
Відсутність чи зазначення платниками номера Свідоцтва у податковій звітності з ПДВ чи у податкових накладних, інших документів, складених після 1-го січня 2014 року, форми яких передбачають зазначення номера Свідоцтва, не є порушенням порядку їх заповнення, та не є підставою для визнання звітності, податкових накладних та інших документів недійсними.
Якщо законодавчими нормами передбачено пред’явлення чи надання Свідоцтва чи його завірених копій, до внесення відповідних змін платником пред’являється витяг

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь