ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З 7 по 13 жовтня в області пройде тиждень присвячений практичній реалізації завдань Президента України, щодо реорганізації системи екстреної медичної допомоги.

Дата: 07.10.2013 16:42
Кількість переглядів: 305

Фото без опису

З 7 по 13 жовтня в області пройде тиждень присвячений практичній реалізації завдань Президента України, щодо реорганізації системи екстреної медичної допомоги.

На Вінниччині активно розбудовують систему екстреної медичної допомоги.

На виконання Закону України «Про екстрену медичну допомогу» сьогодні в області зроблено реальні кроки :

1. У поточному році створено Територіальне медичне об’єднання «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». До складу об’єднання ввійшли 6 станцій швидкої медичної допомоги.
2. Значну роль у процесі наближення екстреної медичної допомоги до сільських населених пунктів, що віддалені від основних транспортних магістралей, відіграють новостворені пункти тимчасового та постійного базування бригад ШМД.
Так, якщо у 2011році їх було - 24, у 2012 році -48, то за І квартал 2013 року відбулось збільшення до 50 пунктів, з них постійного базування – 15, тимчасового – 35.
3. Новостворена потужна мережа служби екстреної медичної допомоги на сьогоднішній день забезпечена лікарським складом на 85 % та на 100 % середнім медичним персоналом.
4. Збільшена загальна кількість бригад швидкої медичної допомоги із 105-ти в 2011 році до 119-ти в 2013 році, що становить 70% від нормативу /1 бригада на 10 тис. населення /.
5. Покращено фінансування служби екстреної медичної допомоги.
Так, у 2012 році служба була профінансована в сумі 80,0 млн. грн., що на 4 млн. грн. більше, ніж у 2011р. Бюджет екстреної медичної допомоги на 2013 рік затверджено в сумі 94,3 млн. грн., що на 15 % більше минулорічного бюджету.
За рахунок субвенції із державного бюджету для області на придбання медикаментів та виробів медичного призначення для швидкої медичної допомоги було виділено 11 млн. 584 тис. грн., завдяки чому забезпечення медикаментами та медичними виробами бригад швидкої медичної допомоги вдалось довести майже до 100%.
Відбулось збільшення коштів на забезпечення медикаментами на 1 виклик. Так, якщо у 2011році вона складала 3 грн., то у 2012 році - 6 грн., у 2013році- 27 грн. Таким чином, асигнування на медикаменти 1 виклику збільшено в 9 разів.
Збільшення фінансування дозволило в повній мірі застосовувати лікарями бригад швидкої медичної допомоги при гострому коронарному синдромі тромболізісну терапію препаратом МЕТАЛІЗЕ та доставку в перші три години цієї категорії хворих для проведення стентування в кардіоцентр МКЛ № 1, що дало змогу значно зменшити смертність та інвалідізацію пацієнтів. За останні 3 місяці лікарями ШМД проведено 19 тромболізісних ін'єкцій та доставлено на стентування 96 хворих.
6. Першочерговим завданням влади області стало зміцнення матеріально-технічної бази закладів екстреної медичної допомоги, і в першу чергу це стосується забезпечення санітарним автотранспортом. З 2011 року, за рахунок фінансової підтримки уряду та обласної влади, кількість санітарних автомобілів збільшена з 122 до 162.
В 2013 році із обласного бюджету виділено 1.5 млн. грн. та із державного бюджету планується 26 млн. грн. на придбання санітарного транспорту для швидкої медичної допомоги.
7. У складі центральних районних лікарень створюються відділення екстреної медичної допомоги, а на базі центрів первинної медико – санітарної допомоги – пункти невідкладної медичної допомоги. Завдяки активізації роботи первинної ланки вдалось зменшити кількість виїздів бригад швидкої медичної допомоги на 7% за рахунок переадресації не екстрених викликів лікарям сімейної медицини.
8. В області проводиться повномасштабна робота з впровадження Національного проекту «Вчасна допомога». Завершено підготовчі заходи, розпочато комплектування штату оперативно-диспетчерської служби. Закупівлю необхідного обладнання, його монтаж та введення в експлуатацію в подальшому буде проводити Держінвестпроект України.

9. На території області здійснена маршрутизація викликів екстреної медичної допомоги в тому числі через «Київстар» та «МТС» на єдиний телефонний номер 103.
10. 12. Відновлено польоти санітарної авіації з залученням вертольота МІ – 2. Фінансування цього напрямку в поточному році збільшено у 2 рази в порівняні з 2012 роком. В 2013 році здійснено 9 вильотів для надання екстреної медичної допомоги.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь