ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Заходи до 200-річчя Т.Г.Шевченка тривають

Дата: 11.11.2013 16:26
Кількість переглядів: 351

Фото без опису

7 листопада 2013 р. у всіх загальноосвітніх навчальних закладах Тульчинського району був проведений єдиний Шевченківський диктант і пройшло урочисте відкриття І–го етапу ХІV Міжнародного конкурсу знавців української мови імені П.Яцика. 8 листопада 2013 року у всіх загальноосвітніх навчальних закладах району пройшов Шевченківський урок, приурочений Дню української писемності та 200-річчю від Дня народження Т.Г. Шевченка.
Тульчинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 знову зібрала чимало гостей – представники відділу освіти Тульчинської райдержадміністрації, працівники районної та дитячої бібліотек та ін. Портрет Т.Г. Шевченка на сцені актового залу , учні у вишитих сорочках, яскраві стрічки дівчаток надали заходу особливої святковості. Лунає музика ,,Реве та стогне Дніпр широкий”, панує атмосфера добра і спокою.
,,Ми читаємо Шевченка” – саме за такою назвою пройшов перший урок, який підготувала учитель української мови та літератури Тетяна Андріївна Басиста для учнів 4-7 класів. Другий урок ,,Непізнаний Шевченко” для учнів 8-11 класів підготувала методист відділу освіти Тульчинської райдержадміністрації Соловей Наталя Зокіївна.
9.11.2013р. в Тульчинській ЗШ І-ІІІ ст.. № 2 відбувся ІІ етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Шевченка. На ІІІ етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу район представлятимуть такі учні:
1.Трачук Єлизавета - учениця 5-го класу Зарічненської ЗШ І-ІІ ст.,
2.Чорна Руслана – учениця 8-го класу Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№ 1,
3. Гнатюк Ірина – учениця 11 класу Юрківської ЗШ І-ІІІ ст..
4. Грабчак Марія – учениця 11 класу НВК ЗШ І-ІІІ ст. № 3-гімназії.
Для нас Т.Г. Шевченко не тільки значиме явище історико-літературного минулого, але і, безумовно, частина сучасної культури сьогодення. Адже саме він відкрив світові національне буття українців, виконавши тим самим історичну місію генія і національного пророка, відстояв честь свого народу і вказав йому шляхи подальшого поступу. Тому безперечним є той факт, що сьогодні, коли відбувається духовне відродження національної культури і освіти, ми всі повинні відкривати для себе його скарбницю творчості, нові грані таланту українського генія.
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь