ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розпорядження №98 «Про забезпечення  функціонування   прийомної сім’ї ХХХ та ХХХ на території Тульчинського району Вінницької області»

Кількість переглядів: 156
Рік: 2021 рік
Місяць: Липень
Тип документу: Розпорядження
Дата: 01.07.2021
Номер документу: 98
Назва документу: Про забезпечення  функціонування   прийомної сім’ї ХХХ та ХХХ на території Тульчинського району Вінницької області
Прикріплені файли:

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ 

від “01” липня 2021 р.        № 98

Про забезпечення  функціонування   прийомної сім’ї ХХХ та ХХХ на території Тульчинського району Вінницької області

Відповідно до статей 22, 23 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 6, 11, 12  Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених піклування батьків», Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року № 807-IX,  на виконання постанов  Кабінету  Міністрів  України:  від  26 квітня 2002 року № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», від 26 червня 2019 року № 552 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом “гроші ходять за дитиною ”, оплати послуг із здійснення патронату над дитиною та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримки малих групових будинків», від 16 грудня 2020 року №1321 «Про затвердження Порядку здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва щодо майна, прав та обов’язків районних державних адміністрацій, що припиняються», враховуючи заяву прийомних батьків від 30 червня 2021 року про продовження функціонування прийомної сім’ї, подання служби у справах дітей Тульчинської райдержадміністрації про продовження функціонування прийомної сім’ї від 01 липня 2021 року № 475, рішення Комісії з питань  захисту  прав  дитини від 30 червня 2021 року № 2, з метою впорядкування документів та створення належних умов виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа:

1. Продовжити з 01 липня 2021 року функціонування прийомної сім’ї  створеної на базі родини, ХХХ та ХХХ, за адресою: Вінницька область, ХХХ.

Прийомна сім’я ХХХ та ХХХ має на вихованні:

ХХХ, ХХХ року народження. Правові підстави набуття дитиною статусу дитини, позбавленої батьківського піклування: рішення Немирівського районного суду Вінницької області від 19 серпня 2014 року, справа № 140/2058/14, про позбавлення матері, ХХХ, батьківських прав відносно доньки ХХХ, ХХХ року народження, свідоцтво про смерть батька ХХХ серія І-АМ № 294962, видане відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Немирівського районного управління юстиції у Вінницькій області 22 травня 2014 року. Перебуває на обліку дітей, які можуть бути усиновлені.

Місце походження дитини – ХХХ Вінницької області.

2. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, психічний, духовний та моральний розвиток дитини ХХХ, ХХХ року народження та дотримання принципу конфіденційності інформації щодо неї на прийомних батьків ХХ та ХХХ.

3.Службі у справах дітей районної державної адміністрації (Поліщук В.Л.):

3.1. Підготувати проєкт Договору між прийомними батьками ХХХ, ХХХ та Тульчинською районною державною адміністрацією в особі голови Гаврилюка Олександра Анатолійовича про організацію діяльності прийомної сім’ї.

3.2. Здійснювати постійний контроль за умовами утримання,  виховання,  навчання прийомної дитини в прийомній сім’ї.

4. Управлінню соціального захисту населення районної державної адміністрації (Богач М.В.) призначити та виплачувати державну соціальну допомогу на дітей та грошове забезпечення прийомним батькам у межах видатків, передбачених у держаному бюджеті.

5. Рекомендувати Брацлавському селищному голові (Кобринчук М.М.):

5.1. Забезпечити соціальне супроводження прийомної сім’ї, що передбачає надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї.

5.2.Закріпити за прийомною сім’єю ХХХ та  ХХХ фахівця із соціальної роботи.

5.3. Сприяти проходженню прийомними батьками відповідного курсу підготовки (один раз на два роки) з метою підвищення їх виховного потенціалу.

5.4   Забезпечити контроль за умовами утримання, виховання, навчання прийомної дитини.

5.5. Забезпечити право дитини на освіту, вільний доступ до всіх видів освітніх послуг, яка влаштована в прийомну сім’ю на базі родини ХХХ та  ХХХ, а в разі потреби  забезпечити індивідуальне навчання.

5.6. Сприяти укладенню декларації  з метою отримання медичних послуг ХХХ, ХХХ року народження, яка проживає у прийомній сім’ї ХХХ та  ХХХ за адресою: Вінницька область, ХХХ.

5.7. Забезпечити організацію проходження двічі на рік обов’язкового медичного огляду прийомної дитини і за потребою диспансерного дитини у прийомній сім’ї ХХХ та ХХХ.

5.8. Забезпечити надання необхідної медичної допомоги на первинному рівні відповідно до клінічних протоколів та за потребою, направлення до закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівнів.

5.9. Щорічно до  20 грудня подавати службі у справах дітей Тульчинської районної державної адміністрації інформацію про:

5.9.1. Рівень розвитку та знань прийомної дитини, про участь прийомних батьків у її вихованні.

5.9.2. Стан здоров’я прийомної дитини, дотримання прийомними батьками рекомендацій лікаря.

5.9.3. Здійснення контролю за умовами утримання, виховання, навчання прийомної дитини.

6. Тульчинський районний відділ поліції ГУ НП у Вінницькій області (Костишен В.І.):

6.1.Забезпечити проведення комплексу заходів, направлених на профілактику та запобігання правопорушень прийомною дитиною.

6.2. Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах райдержадміністрації інформацію про проведення комплексу заходів, направлених на профілактику та запобігання правопорушень прийомною дитиною та з прийомними батьками.

7.  Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Голова районної державної адміністрації             Олександр Гаврилюк

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь