ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розпорядження №99 «Про організацію роботи районної державної адміністрації при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій на території району»

Кількість переглядів: 133
Рік: 2021 рік
Місяць: Липень
Тип документу: Розпорядження
Дата: 01.07.2021
Номер документу: 99
Назва документу: Про організацію роботи районної державної адміністрації при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій на території району
Прикріплені файли:
  1. 01_99 (0.17 МБ)

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 01 липня 2021 року № 99

Про організацію роботи районної державної адміністрації при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій на території району

Керуючись ст.39 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від від 9 січня 2014 р. № 11 «Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту», наказу Міністра України з питань надзвичайних ситуацій від 20 червня 2007 року № 439  «Про затвердження Положення про мобільну оперативну групу МНС», з метою підвищення оперативності до реагування на загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій:

1. Затвердити розрахунок особового складу позаштатного центру реагування на надзвичайні ситуації Тульчинської районної державної адміністрації, далі (ЦР на НС), що додається.

2. Безпосереднє керівництво роботою ЦР на НС та відпрацювання необхідних документів покласти на  завідувача сектору з питань оборони та цивільного захисту апарату райдержадміністрації.

3. Основними завданнями ЦР на НС визначити:

- оповіщення відповідних категорій керівного складу цивільного захисту району, спеціалізованих служб цивільного захисту, сільських, селищних, міської  рад, сил першого ешелону про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій;

- контроль за приведенням органів управління і сил ЦЗ у готовність до дій за призначенням;

- збір, вивчення і узагальнення даних обставин, доповідь про них голові райдержадміністрації – голові районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (голові КТЕБ та НС) та оперативному черговому Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації;

-  підготовка пропозицій, проектів, розпоряджень і наказів для прийняття рішення головою райдержадміністрації щодо організації захисту населення, проведення рятувальних та інших невідкладних робіт;

- координація діяльності органів виконавчої влади районних організацій, які залучаються для виконання завдань, пов'язаних із забезпеченням безпеки населення, його життєдіяльності під час надзвичайних ситуацій;

- організація всебічного забезпечення дій сил ЦЗ під час проведення рятувальних та інших невідкладних робіт;

- організація роботи із взаємодіючими підрозділами;

- збір і узагальнення інформації про хід робіт, розвитку обставин у районі аварії, катастрофи, стихійного лиха та відпрацювання із урахуванням даних пропозицій щодо подальшого виконання робіт, доповідь їх голові райдержадміністрації (голові КТЕБ та НС) і Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації.

Інформацію подавати:

- через 30 хвилин після початку роботи групи та після виконання першочергових заходів оперативного реагування;

- через кожні 2 години про хід ведення аварійно-рятувальних робіт;

- через кожні 6 годин (контрольний час: 6, 12, 18, 24) подаються узагальнені дані про ліквідацію НС.

4. Визначити місця роботи ЦР на НС:

- група планування  - управління правового забезпечення та  взаємодії з органами місцевого  самоврядування  апарату райдержадміністрації

- група направленців  -   кабінети райдержадміністрації

- розрахунково-аналітична група -   кабінети райдержадміністрації

5. При виникненні надзвичайних ситуацій визначаються оперативні групи в складі:

5.1. При виникненні аварії на хімічно-небезпечних об'єктах:

- начальник групи: заступник голови райдержадміністрації;

- члени групи: начальник Тульчинського районного управління ГУ ДСНС у Вінницькій області, начальник  Тульчинського РВП ГУ НП України у Вінницькій області.

5.2. При виникненні аварій на вибухо-, пожежонебезпечних об'єктах:

- начальник групи: заступник голови райдержадміністрації;

- члени групи: начальник Тульчинського районного управління ГУ ДСНС у Вінницькій області, начальник  Тульчинського РВП ГУ НП України у Вінницькій області.

5.3. При виникненні аварій у житловому секторі, на автошляхах:

- начальник групи: начальник відділу архітектури, просторового розвитку, житлово-комунального господарства та інфраструктури райдержадміністрації;

- члени групи:  головні спеціалісти відділу архітектури, просторового розвитку, житлово-комунального господарства та інфраструктури райдержадміністрації, керівники комунальних та обслуговуючих шляхових підприємств на відповідних територіях.

5.4. При виникненні стихійного лиха:

- начальник групи: завідувач сектору з питань оборони та цивільного захисту апарату райдержадміністрації  райдержадміністрації;

- члени групи: начальник відділу стратегічного розвитку, економіки та агропромислового розвитку управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування  апарату райдержадміністрації, начальник відділу фінансів райдержадміністрації.

5.5. При виникненні епідемій, епізоотій:

- начальник групи: начальник відділу стратегічного розвитку, економіки та агропромислового розвитку управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування  апарату райдержадміністрації

- члени групи: завідувач ВСП Тульчинський районний відділ ДУ « ВОЦКПХ МОЗ України», начальник Тульчинського управління ГУ Держспоживслужби у Вінницькій області.

5.6. При організації пошуково-рятувальних робіт у лісових масивах:

- начальник групи: завідувач сектору цивільного захисту, оборонної роботи та  взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації;

- члени групи: начальник Тульчинського районного управління ГУ ДСНС  України у Вінницькій області, керівники медичних закладів району на відповідних територіях.

6. Основними завданнями оперативної групи визначити:

  • оцінка обстановки в районі загрози та виникнення надзвичайної ситуації і доповідь про неї в центр реагування на надзвичайні ситуації, голові райдержадміністрації;
  • розробка та подача пропозицій щодо залучення сил, засобів, матеріальних і фінансових ресурсів та координація дій залучених сил;
  • забезпечення надійного зв'язку з ЦР на НС;
  • проведення документування на фото-, відеозйомки наслідків надзвичайної ситуації.

Термін подачі інформації в ЦР на НС, Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації через 30 хвилин після прибуття на місце НС та після виконання першочергових заходів оперативного реагування, а також через кожні 2 години про хід ведення аварійно-рятувальних робіт. У випадку погіршення обстановки - негайно.

7. Оповіщення і збір оперативної групи, центру реагування на надзвичайні ситуації, комісії ТЕБ та НС здійснювати в неробочий час по сигналу «ОГОЛОШЕНО ЗБІР», інженером спеціалізованої служби  зв'язку і оповіщення через технічні засоби оповіщення (стійки СЦВ), а в робочий час завідувачем сектору з питань оборони та цивільного захисту апарату райдержадміністрації  із залученням направленців, в терміни:

7.1. Оповіщення і збір особового складу оперативної групи встановити: у робочий час - 10 хвилин з готовністю до виїзду через 15 хвилин; у неробочий час - 45 хвилин з готовністю до виїзду через 50 хвилин.

7.2. Оповіщення і збір ЦР та НС встановити у робочий час - 10 хвилин; готовність до роботи - через 15 хвилин; у неробочий час - 1 година 10 хвилин; готовність до роботи - 1 година 20 хвилин.

7.3.       Час на оповіщення і збір особового складу КТЕБ та НС встановити у робочий час – 30 хвилин; в неробочий час – 1 година 10 хвилин. Місце збору – кабінет голови райдержадміністрації.

8. Відповідальність за оповіщення в робочий час покласти на секретаря комісії ТЕБ та НС, а в неробочий – на спеціалізовану службу зв’язку і оповіщення.

9. Безпосередньо підготовку чергового персоналу, технічний стан апаратури, яка задіюється та своєчасне здійснення оповіщення керівного складу, населення району, інформування про обстановку, яка склалася, покласти на начальника спеціалізованої служби зв’язку і оповіщення.

10. Особовий склад, який входить в оперативну групу, центру реагування на надзвичайні ситуації, КТЕБ та НС, але не має телефонів, оповіщається через посильних згідно схеми оповіщення.

Контроль за прибуттям особового складу КТЕБ та НС покласти на секретаря комісії, а оперативної групи і центру реагування на надзвичайні ситуації на  завідувача сектору з питань оборони та цивільного захисту апарату райдержадміністрації.

11. Начальнику спеціалізованої служби зв’язку і оповіщення забезпечити стійкий безперервний зв’язок оперативної групи з центром реагування на надзвичайні ситуації.

12. Сектору з питань оборони та цивільного захисту апарату райдержадміністрації, керівників спеціалізованих служб ЦЗ, голів територіальних громад району.

13. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 18 серпня 2016 року № 265 «Про організацію роботи районної державної адміністрації при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій на території району»

14. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Голова районної державної адміністрації                                                      Олександр Гаврилюк


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь