ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розпорядження №108 «Про створення прийомної сім’ї на базі родини ХХХ, ХХХ, та влаштування на виховання і спільне проживання малолітньої дитини, позбавленої батьківського піклування ХХХ, ХХХ р.н.»

Кількість переглядів: 153
Рік: 2021 рік
Місяць: Липень
Тип документу: Розпорядження
Дата: 22.07.2021
Номер документу: 108
Назва документу: Про створення прийомної сім’ї на базі родини ХХХ, ХХХ, та влаштування на виховання і спільне проживання малолітньої дитини, позбавленої батьківського піклування ХХХ, ХХХ р.н.
Прикріплені файли:

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 від «22» липня 2021р.        № 108

Про створення прийомної сім’ї на базі родини ХХХ, ХХХ, та влаштування на виховання і спільне проживання малолітньої дитини, позбавленої батьківського піклування ХХХ, ХХХ р.н.

Відповідно до статті 256-4 Сімейного кодексу України, статей 6, 23, 38 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 6, 11, 12 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постанов Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», від 26.04.2002 № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», зі змінами та доповненнями, від 26.06.2019 № 552 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, у тому числі з інвалідністю, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», оплати послуг із здійснення патронату над дитиною та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримки малих групових будинків», враховуючи довідку Вінницького обласного центру соціальних служб від 09 червня 2021 року № 03-11/872 про проходження курсу підготовки опікунів (піклувальників), прийомних батьків та батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу та рекомендації обласного центру соціальних служб від 09 червня 2021 року № 03-12/770 про включення громадян ХХХ та ХХХ до Єдиного електронного банку даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і сім’ї потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, заяви громадян України ХХХ і ХХХ, від 19.07.2021 року, висновок служби у справах дітей Тульчинської райдержадміністрації «Про можливість створення прийомної сім’ї на базі родини ХХХ, ХХХ, та влаштування на виховання і спільне проживання малолітньої дитини, позбавленої батьківського піклування ХХХ, ХХХ р.н.» від 21.07.2021 року № 01-9-528, рішення Комісії з питань захисту прав дитини від 22.07.2021 року № 1, з метою забезпечення належних умов виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення найбільш повного захисту їхніх прав та інтересів:

1. Створити прийомну сім’ю на базі родини ХХХ та ХХХ, які проживають за адресою: ХХХ Вінницької області.

2. Надати сім’ї ХХХ та ХХХ статус прийомної сім’ї.

3. Влаштувати з 22 липня 2021 року до прийомної сім’ї ХХХ та ХХХ на виховання та спільне проживання ХХХ, ХХХ року народження. Місце походження дитини: ХХХ Вінницької області. Не перебуває на обліку дітей, які можуть бути усиновлені, у службі у справах дітей Тульчинської райдержадміністрації. Правові підстави набуття дитиною статусу дитини, позбавленої батьківського піклування: висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про наявність у батька-матері тривалої хвороби, яка перешкоджає виконанню батьківських обов’язків від 19.05.2021 № 4, виданий комунальним некомерційним підприємством «Крижопільський медичний центр первинної медико-санітарної допомоги», про те, що матір ХХХ, ХХХ р.н., внаслідок хронічних психічних розладів не здатна здійснювати належного утримання та виховання малолітньої дитини, витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до ч.1 ст.135 Сімейного кодексу України від 10.02.2021, № витягу 00029521931, витяг надав: Крижопільський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький). Дитина не має рідних братів, сестер.

4. Попередити прийомних батьків про те, що вони несуть персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, психічний, духовний та моральний розвиток дитини ХХХ.

5. Службі у справах дітей Тульчинської районної державної адміністрації (В.ПОЛІЩУК):

5.1. Підготувати проєкт Договору між прийомними батьками ХХХ, ХХХ та Тульчинською районною державною адміністрацією в особі голови Гаврилюка Олександра Анатолійовича про влаштування дитини позбавленої батьківського піклування ХХХ, ХХХ року народження, на виховання та спільне проживання у прийомну сім’ю ХХХ та ХХХ.

5.2. Забезпечити передачу необхідних документів на малолітню дитину ХХХ у відповідності до чинного законодавства прийомним батькам.

5.3. Здійснювати постійний контроль за умовами проживання і вихованням дитини у прийомній сім’ї.

5.4. Ініціювати клопотання до органу опіки та піклування про постановку на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, дитини, позбавленої батьківського піклування, ХХХ, ХХХ р.н., у відповідності до чинного законодавства.

5.5. Готувати щорічний звіт про стан виховання, утримання і розвитку дитини у прийомній сім’ї ХХХ та ХХХ.

6. Рекомендувати Крижопільському селищному голові (В.ВАСИЛИШЕН):

6.1. Забезпечити соціальне супроводження прийомної сім’ї, що передбачає надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї.

6.2. Закріпити за прийомною сім’єю соціального працівника.

6.3. Сприяти проходженню прийомними батьками відповідного курсу підготовки (один раз на два роки) з метою підвищення їх виховного потенціалу.

6.4. Забезпечити контроль за умовами утримання, виховання, навчання прийомної дитини.

6.5. Забезпечити право дитини, яка влаштована у прийомну сім’ю на базі родини ХХХ та ХХХ, на освіту та вільний доступ до всіх видів освітніх послуг, а в разі потреби забезпечити індивідуальне навчання.

6.6. Забезпечити щорічне пільгове оздоровлення прийомної дитини у дитячих оздоровчих закладах.

6.7. Сприяти укладанню декларації з метою отримання медичних послуг дитиною.

6.8. Забезпечити організацію проходження двічі на рік обов’язкового медичного огляду дитини і, за потребою, диспансерного нагляду дитини у прийомній сім’ї.

6.9. Забезпечити надання необхідної медичної допомоги на первинному рівні відповідно до клінічних протоколів та за потребою направлення до закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівнів.

6.10. Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей Тульчинської райдержадміністрації інформацію про:

6.10.1. Рівень розвитку та знань дитини, про участь прийомних батьків у її вихованні;

6.10.2. Стан здоров’я дитини, дотримання прийомними батьками рекомендацій лікаря;

6.10.3. Здійснення контролю за умовами утримання, виховання, навчання прийомної дитини.

7. Управлінню соціального захисту населення районної державної адміністрації (М.БОГАЧ) забезпечити призначення та виплату державної соціальної допомоги на дитину, грошового забезпечення одному з прийомних батьків, відповідно до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям та прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною» у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

8. Тульчинський районний відділ поліції Головного управління національної поліції у Вінницькій області (В.КОСТИШЕН):

8.1. Забезпечити проведення комплексу заходів, направлених на профілактику та запобігання правопорушень прийомною дитиною.

8.2. Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації інформацію про відсутність (наявність) проявів асоціальної поведінки з боку дитини, яка виховується у прийомній сім’ї, та прийомних батьків.

9 Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Голова районної державної адміністрації                                          Олександр ГАВРИЛЮК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь